zaterdag 15 mei 2010

Hollandse vega bietensalade met ei (Nederland)

HOLLANDSE VEGA BIETENSALADE MET EI

1 bos verse bietjes
600 gram geschrapte krieltjes
4 eieren
250 milliliter zure room
1eetlepel grove Zaanse of Groningse mosterd
2 zure appels, in dunne partjes
½ potje zilveruitjes, uitgelekt
2 sjalotjes, fijngesneden
2 kropjes little gem, blad losgehaald
1 zakje of bakje bieslook, grof geknipt

Laat ongeveer 5 centimeter van het bietenloof aan de bietjes zitten en was ze goed. Kook de bietjes in een pan met ruim water in 30 - 40 minuten gaar. Kook de krieltjes in 15 - 20 minuten gaar. Breng de eieren met ruim koud water en 1 eetlepel zout aan de kook, zet het vuur halfhoog en kook ze 7 minuten. Spoel de eieren koud, pel en halveer ze. Giet bietjes en krieltjes af. Klop een sausje van de zure room en mosterd en breng op smaak met zout en peper. Meng de krieltjes met de appels, sjalotjes en helft van de zilveruitjes en schep de helft van de zure roomsaus erdoor. Snijd de bietjes in dunne partjes en schep ze met de rest van de roomsaus om. Verdeel de sla over de borden, schep de bietjes op de sla en schep het aardappelmengsel ernaast. Leg de halve eieren en rest van de zilveruitjes erbij en bestrooi met zout en peper. Bestrooi royaal met de bieslook.

4 personen

voedingswaarde : 395 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Nederland
gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Delicious. mei 2010