JALAPEÑOS EN ESCABACHE (JALAPEÑOS OP DRAGONAZIJN)
1 pot jalapeño-chili’s (inhoud 225 gram) of 100 gram verse jalapeños, fijngehakt
1 pot zilveruitjes (400 gram)
250 gram wortels, in plakjes gesneden en gekookt
6 eetlepels plantaardige olie
3 eetlepels rietsuiker
snufje oregano
snufje majoraan
snufje tijm
4 kruidnagels
2 teentjes knoflook
dragonazijn
Meng alles goed door elkaar in een grote kom en vul deze bij met voldoende dragonazijn zodat alles net onder staat. Doe in potten en bewaar in de koelkast. (U kunt dit tafelzuur direct opdienen of eerst twee dagen laten staan.)
4 personen
gebied : Mexico
gerechtsoort : saus
bron : De vegetarische keuken van Mexico / Edith Metcalfe de Plata
donderdag 26 januari 2017
Salsa Picante (Mexico)
SALSA PICANTE
Geen enkele maaltijd is compleet als de salsa picante ontbreekt. Waar in Mexico u ook komt, elke Mexicaan kan u vertellen wat dit voor saus is. U kunt deze saus voor onbepaalde tijd in de koelkast bewaren of invriezen. In Mexico bereidt men elke dag een verse portie.
1 uitje, fijngehakt
3 gehakte tomaten of tomatillos
½ paprika, fijngehakt
1 - 3 jalapeño-chili’s, fijngehakt
3 eetlepels appelazijn
zeezout
3 eetlepels plantaardige olie
1½ theelepel rietsuiker
1½ theelepel fijngehakte verse koriander of peterselie
Doe alles bij elkaar in een glazen pot en bewaar in de koelkast.
4 personen
gebied : Mexico
gerechtsoort : saus
bron : De vegetarische keuken van Mexico / Edith Metcalfe de Plata
Geen enkele maaltijd is compleet als de salsa picante ontbreekt. Waar in Mexico u ook komt, elke Mexicaan kan u vertellen wat dit voor saus is. U kunt deze saus voor onbepaalde tijd in de koelkast bewaren of invriezen. In Mexico bereidt men elke dag een verse portie.
1 uitje, fijngehakt
3 gehakte tomaten of tomatillos
½ paprika, fijngehakt
1 - 3 jalapeño-chili’s, fijngehakt
3 eetlepels appelazijn
zeezout
3 eetlepels plantaardige olie
1½ theelepel rietsuiker
1½ theelepel fijngehakte verse koriander of peterselie
Doe alles bij elkaar in een glazen pot en bewaar in de koelkast.
4 personen
gebied : Mexico
gerechtsoort : saus
bron : De vegetarische keuken van Mexico / Edith Metcalfe de Plata
Serranosaus (Mexico)
SERRANOSAUS
Een Mexicaanse maaltijd is niet compleet als er geen pikante saus op tafel staat. Deze serranosaus is ideaal om bij de hand te hebben, wanneer u geen tijd heeft om de traditionele salsa picante te bereiden.
serrano-chili’s
appelazijn
Vul een lege azijnfles (met een nauwe hals) tot net onder de rand met gewassen, hele serrano-chili’s. (U kunt hiervoor in de plaats gladde, groene pepertjes gebruiken). Vul de fles bij met appelazijn en laat de saus minstens één week staan. Controleer af en toe de smaak van de azijn - hij moet zeer pikant zijn. Vul de fles na consumptie van de saus bij met verse azijn - de chili’s kunt u rustig ruim een jaar gebruiken.
Gebruik de serranosaus bij frijoles (bonen), rijst, eieren of ander voedsel dat wat extra pittigheid kan gebruiken.
gebied : Mexico
gerechtsoort : saus
bron : De vegetarische keuken van Mexico / Edith Metcalfe de Plata
Een Mexicaanse maaltijd is niet compleet als er geen pikante saus op tafel staat. Deze serranosaus is ideaal om bij de hand te hebben, wanneer u geen tijd heeft om de traditionele salsa picante te bereiden.
serrano-chili’s
appelazijn
Vul een lege azijnfles (met een nauwe hals) tot net onder de rand met gewassen, hele serrano-chili’s. (U kunt hiervoor in de plaats gladde, groene pepertjes gebruiken). Vul de fles bij met appelazijn en laat de saus minstens één week staan. Controleer af en toe de smaak van de azijn - hij moet zeer pikant zijn. Vul de fles na consumptie van de saus bij met verse azijn - de chili’s kunt u rustig ruim een jaar gebruiken.
Gebruik de serranosaus bij frijoles (bonen), rijst, eieren of ander voedsel dat wat extra pittigheid kan gebruiken.
gebied : Mexico
gerechtsoort : saus
bron : De vegetarische keuken van Mexico / Edith Metcalfe de Plata
Abonneren op:
Posts (Atom)