donderdag 26 januari 2017

Jalapeños en Escabache (Mexico)

JALAPEÑOS EN ESCABACHE (JALAPEÑOS OP DRAGONAZIJN)

1 pot jalapeño-chili’s (inhoud 225 gram) of 100 gram verse jalapeños, fijngehakt
1 pot zilveruitjes (400 gram)
250 gram wortels, in plakjes gesneden en gekookt
6 eetlepels plantaardige olie
3 eetlepels rietsuiker
snufje oregano
snufje majoraan
snufje tijm
4 kruidnagels
2 teentjes knoflook
dragonazijn


Meng alles goed door elkaar in een grote kom en vul deze bij met voldoende dragonazijn zodat alles net onder staat. Doe in potten en bewaar in de koelkast. (U kunt dit tafelzuur direct opdienen of eerst twee dagen laten staan.)

4 personen

gebied : Mexico
gerechtsoort : saus

bron : De vegetarische keuken van Mexico / Edith Metcalfe de Plata
Een reactie plaatsen