vrijdag 27 januari 2017

Guacamole (Mexico)

GUACAMOLE met komkommer (AVOCADOPUREE)

Deze smeuïge avocadopuree kunt u eten als dipsaus met tortillachips of op een tostada of in een taco. Als u de pitten van de avocado in de guacamole zet, verkleurt hij minder snel.

1 grote ui
125 gram komkommer
1 citroen
5 takjes verse koriander
5 rijpe avocado’s
zout


Ui fijn snipperen. Komkommer schillen en fijn raspen. Citroen uitpersen. In kopje koriander fijnknippen.
Avocado’s schillen, halveren en pit verwijderen (2 pitten bewaren). In kom vruchtvlees fijnprakken. Toevoegen: 2½ eetlepel citroensap, ui, komkommer en koriander. Door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en citroensap. Pitten erin steken. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Guacamole nogmaals doorscheppen. In schaaltje doen. Pitten erin steken.

10 personen

voedingswaarde : 170 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 1 minuten

gebied : Mexico
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip januari 1990

Geen opmerkingen: