GUACAMOLE met komkommer (AVOCADOPUREE)
Deze smeuïge avocadopuree kunt u eten als dipsaus met tortillachips of op een tostada of in een taco. Als u de pitten van de avocado in de guacamole zet, verkleurt hij minder snel.
1 grote ui
125 gram komkommer
1 citroen
5 takjes verse koriander
5 rijpe avocado’s
zout
Ui fijn snipperen. Komkommer schillen en fijn raspen. Citroen uitpersen. In kopje koriander fijnknippen.
Avocado’s schillen, halveren en pit verwijderen (2 pitten bewaren). In kom vruchtvlees fijnprakken. Toevoegen: 2½ eetlepel citroensap, ui, komkommer en koriander. Door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en citroensap. Pitten erin steken. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Guacamole nogmaals doorscheppen. In schaaltje doen. Pitten erin steken.
10 personen
voedingswaarde : 170 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 1 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip januari 1990
vrijdag 27 januari 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten