vrijdag 27 januari 2017

Pimientos Rellenos con Queso (Panama)

PIMIENTOS RELLENOS CON QUESO (PAPRIKA’S MET KAASVULLING)

4 groene paprika’s
1 gesnipperde ui
2 eetl. tomatenpuree
1 kopje melk of room
200 gram Zwitserse kaas in blokjes, of Griekse geitenkaas (feta)
zout
peper
4 hardgekookte eieren


Het bovenste kapje van de paprika’s verwijderen en ze met een scherp mesje uithollen. De melk of room in een pannetje warm maken en de kaas erin smelten. Niet aan de kook laten komen. De ui goudgeel aanbraden en de gesmolten kaas erbij doen evenals de geprakte eieren. Als de massa te dik wordt nog wat room of melk toevoegen. Met de kaassaus de paprika’s vullen. De paprika’s in een pan met een bodempje zout water zetten, waaraan wat tomatenpuree is toegevoegd. Zachtjes laten pruttelen met de deksel op de pan. Opdienen met witte rijst.

4 personen

land : Panama
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger

Geen opmerkingen: