SANCOCHO
1 kilo schenkelvlees
500 gram runderbotten
250 gram mager varkensvlees
7 theel. zout
1 theel. zwarte peper
1 grote wortel
1 grote rode biet
750 gram witte kool
250 gram boontjes
2 gehalveerde uien
2 struiken bleekselderij
2 grote gevierendeelde aardappelen
3 grote gepelde tomaten
Het vlees in stukken snijden. De groenten - behalve de bonen - in schijfjes snijden. In een grote pan het vlees met peper en zout en 1½ liter water aan de kook brengen. Twee uur zachtjes laten pruttelen en voortdurend het schuim eraf scheppen. De wortel, de biet, de kool, de bonen en de uien erbij doen en nog 20 minuten laten koken. Dan de selderij en de aardappelen erbij doen en nog een kwartier laten koken. Op het laatst de tomaten toevoegen.
4 personen
land : Panama
gerechtsoort : rundvleesgerecht
bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger
vrijdag 27 januari 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten