TORTUGA FALSA CON ALMENDRAS (NAMAAK-SCHILDPAD MET AMANDELEN)
1 kalfskop
500 gram gepelde tomaten
1 gesnipperde ui
boter of olie
1 kopje geschaafde amandelen
100 gram groene pitloze olijven
250 gram gekookte aardappels, in dobbelsteentjes
1 kopje water
zout en peper
witte wijn
De kalfskop in 2 of 3 liter gezouten water net zo lang koken tot het vlees gemakkelijk van de botten afgaat. Het kopvlees in stukjes snijden. Met de tomaten, de uien en wat olie een sausje maken. Het vlees, de bouillon (evt. gezeefd), de amandelen, de olijven en de aardappelen erbij doen. Dan de wijn erbij gieten en nog eenmaal aan de kook brengen. Als de saus te dun is kan men ze binden met wat maïzena.
4 personen
land : Guatemala
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger
vrijdag 27 januari 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten