vrijdag 27 januari 2017

Bistec Salvadoreño (El Salvador)

BISTEC SALVADOREÑO (BIEFSTUK SALVADOR)

500 gram fijne, in dunne plakjes gesneden biefstuk
1 rode in repen gesneden paprika
1 groene in repen gesneden paprika
1 of 2 gepelde en pitvrije tomaten of 1 theel. tomatenpuree
1 fijngesnipperde ui
zout
peper
paprikapoeder
boter of olie
500 gram aardappelen
wat citroensap
1 fijngewreven teentje knoflook


De reepjes vlees inwrijven met citroensap en knoflook en 1 uur laten rusten. De paprika in gezouten water koken en op het laatst de tomaten erbij doen. De uien in de boter of olie goudgeel stoven, zout, peper en paprikapoeder toevoegen. In de tussentijd de aardappels in vieren snijden en koken. Als ze gaar zijn, de vleesstukjes snel in de boter braden en op een voorverwarmde schotel leggen. De uien met de saus vermengen en het geheel over het vlees gieten. De aardappelen apart serveren.

4 personen

land : El Salvador
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger
Een reactie plaatsen