PIMIENTOS CON FRIJOLES (PAPRIKA’S MET WITTE BONEN)
4 gehalveerde paprika’s met de zaadlijsten en de pitjes verwijderd
250 gram witte bonen
2 eetl. olie
2 eetl. tomatenpuree
1 fijngehakte ui
marjolijn
zout
peper
½ kopje room
100 gram geraspte kaas
De bonen een nacht in de week zetten, eenmaal het water verversen. In koud water opzetten en laten koken tot de velletjes loslaten. Pas als de bonen bijna klaar zijn zout toevoegen. De bonen pureren. Het handigst gaat dat met een draaizeef. Met de olie, de tomatenpuree, de ui en de kruiden een sausje maken op een laag vuurtje en dat aan de bonenmoes toevoegen. De halve paprika’s vullen met het mengsel, in een vuurvaste ovenschaal leggen, met een beetje olie besprenkelen en gedurende een kwartiertje in een hete oven zetten.
4 personen
land : Mexico
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger
vrijdag 27 januari 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten