vrijdag 27 januari 2017

Gallina con Vino Tinto (Costa Rica)

GALLINA CON VINO TINTO (KIP IN RODE WIJN)

1 in vieren gedeelde kip
2 in ringen gesneden uien
1 uitgeperst teentje knoflook
1 laurierblad
zout
peper
azijn
wat witte wijn
50 gram rauwe ham
2 of 3 gepelde tomaten
1 in schijfjes gesneden wortel
½ fles rode wijn
een beetje fijngehakte peterselie


Een marinade maken van olie, uien, knoflook, laurierblad, zout, peper, azijn en wat witte wijn. (Is de wijn aan de zure kant, dan kan men de azijn weglaten). De gevierendeelde kip 24 uur in deze marinade laten staan. In een grote pan de blokjes ham, de tomaten en de wortel aanbraden. Na een kwartier de rode wijn toevoegen en de stukken kip erbij doen. Laten koken tot de kip gaar is. Men kan ook de kip eerst 10 minuten in de saus laten koken en dan pas de wijn erbij doen.

4 personen

land : Costa Rica
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger

Geen opmerkingen: