KOOLRAAP-ANDIJVIESTAMPPOT
1 zakje voorgekookte aardappels (450 gram)
1 zak panklare koolraap (500 gram)
zout
40 gram boter of margarine
1 pakje Quorn satéstukjes (175 gram)
2 deciliter melk
1 zak panklare andijvie (400 gram)
peper
nootmuskaat
100 gram gezouten cashewnoten
Aardappels in stukken snijden. In pan met weinig water en zout aardappels en koolraap afgedekt in 15 minuten gaarkoken.
In koekenpan 25 gram boter verhitten. Satéstukjes in 5 minuten rondom bruin en gaar bakken. 1½ Deciliter melk erbij schenken en satéstukjes nog 3 minuten zachtjes laten sudderen.
Aardappels en koolraap afgieten en met stamper pureren. Rest van boter en zoveel melk erdoor roeren dat smeuïge puree ontstaat. Andijvie erdoor scheppen. Stamppot al omscheppend op zacht vuur nog 3 minuten doorwarmen.
Cashewnoten door stamppot scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Stamppot op vier borden scheppen en satéstukjes met jus erop scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 395 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : AllerHande februari 1998
vrijdag 12 februari 2021
Abonneren op:
Posts (Atom)