vrijdag 29 juni 2018

Risotto met groene asperges en garnalen

RISOTTO MET GROENE ASPERGES EN GARNALEN

500 gram groene asperges
1 ui
40 gram boter of margarine
300 gram risottorijst
1 deciliter droge witte wijn
1 liter vis- of groentebouillon
½ zakje vers basilicum (à 15 gram)
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
peper
zout
200 gram bakjes gepelde garnalen


Snij het onderste stukje van de asperges en schil eventueel het onderste lichtgroene deel. Was de asperges en snij ze in stukjes van 3 centimeter. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een hapjespan. Fruit hierin de ui heel zachtjes 3 minuten. Roer de risottorijst erdoor en bak de korrels mee tot ze rondom glanzen. Voeg de witte wijn toe en verwarm alles al roerend tot de wijn is opgenomen. Voeg de bouillon toe en breng alles op een middelmatig vuur al roerend aan de kook. Kook de rijst heel zachtjes 10 minuten. Voeg de stukjes asperge toe en kook de rijst zachtjes nog 10 minuten tot het vocht bijna is opgenomen. Hak de basilicum fijn. Roer de Parmezaanse kaas, basilicum en peper en zout door de rijst. Leg het deksel op de pan, schakel de warmtebron uit en laat de rijst nog 3 minuten staan.
Schep de garnalen erdoor en serveer de rijst eventueel met wat extra Parmezaanse kaas.

4 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Asperges / Anneke Ammerlaan