PADDENSTOELENSOEP
25 gram boter
400 gram gemengde paddenstoelen( oesterzwammen, shiitake, diverse champignons), in stukjes
30 gram (half-)gedroogde tomaten op olie
1 teen knoflook, geperst
1 theelepel korianderzaad, gepoft en geplet
¼ - ½ theelepel verse tijmblaadjes
zout
peper
6 deciliter kippenbouillon
1 deciliter Noilly Prat (droge witte vermouth)
100 gram groene aspergetips
1¼ deciliter slagroom
Verwarm de boter en bak de paddenstoelen in 15 minuten zachtjes bruin. Voeg de tomaten, 1 eetlepel van de olie ervan, knoflook, het korianderzaad en de tijm toe en laat dit zachtjes 10 minuten bakken. Breng op smaak met zout. Voeg de bouillon en vermouth toe, breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Kook ondertussen de asperges in ruim kokend water met iets zout 4 minuten en giet ze af. Voeg de room toe aan de soep, warm nog 2 minuten door en breng op smaak met nog wat tijmblaadjes, zout en peper. Verdeel de soep over 4 (voorverwarmde) borden en leg in elk midden een bosje asperges.
4 personen
voedingswaarde : 225 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip culinair maart 2001
zondag 26 juli 2020
Champignonsoep met munt en sinaasappel
CHAMPIGNONSOEP MET MUNT EN SINAASAPPEL
75 - 100 gram spaghettini
200 gram kastanjechampignons, in plakjes
4 eetlepels olijfolie
3 kleine rode uien, fijngesneden
200 gram soepballetjes van rundergehakt of vegetarische soepballetjes
1 teen knoflook, geperst
2 takjes munt, blaadjes fijngesneden
1 sinaasappel, geperst
Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking in 2 liter water. Zeef de spaghettini en vang het vocht op. Roerbak de champignons in de olie tot ze vocht loslaten en laat dit verdampen. Voeg de uien en soepballetjes toe en bak ze al omscheppend lichtbruin. Voeg de knoflook toe. Schenk het pastakookwater (aangevuld tot 2 liter) erbij en breng de soep al roerend aan de kook. Kook de soep zachtjes 5 - 6 minuten door. Roer vlak voor het serveren de munt en het sinaasappelsap door de soep. Lekker met geroosterde puntjes boerenbrood.
4 personen
voedingswaarde : 235 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip culinair maart 2002
75 - 100 gram spaghettini
200 gram kastanjechampignons, in plakjes
4 eetlepels olijfolie
3 kleine rode uien, fijngesneden
200 gram soepballetjes van rundergehakt of vegetarische soepballetjes
1 teen knoflook, geperst
2 takjes munt, blaadjes fijngesneden
1 sinaasappel, geperst
Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking in 2 liter water. Zeef de spaghettini en vang het vocht op. Roerbak de champignons in de olie tot ze vocht loslaten en laat dit verdampen. Voeg de uien en soepballetjes toe en bak ze al omscheppend lichtbruin. Voeg de knoflook toe. Schenk het pastakookwater (aangevuld tot 2 liter) erbij en breng de soep al roerend aan de kook. Kook de soep zachtjes 5 - 6 minuten door. Roer vlak voor het serveren de munt en het sinaasappelsap door de soep. Lekker met geroosterde puntjes boerenbrood.
4 personen
voedingswaarde : 235 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip culinair maart 2002
Gekookte aardappelen met champignonragout
GEKOOKTE AARDAPPELEN MET CHAMPIGNONRAGOUT
750 gram aardappelen, geschild, in grote stukken
1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
1 kilogram champignons, in vieren
4 deciliter groentebouillon
1 eetlepel zure room
peper
zout
Kook de aardappelen gaar. Verhit de olijfolie en fruit de ui 3 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak deze 5 minuten. Schenk de bouillon erbij en roer de zure room erdoor. Laat even inkoken en breng op smaak met paper en zout. Giet de gare aardappelen af en verdeel ze over vier borden. Schep er de ragout over.
Tip: Garneer de ragout met fijngesneden kervel.
4 personen
voedingswaarde : 235 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Lekker Gezond februari / maart 2002
750 gram aardappelen, geschild, in grote stukken
1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
1 kilogram champignons, in vieren
4 deciliter groentebouillon
1 eetlepel zure room
peper
zout
Kook de aardappelen gaar. Verhit de olijfolie en fruit de ui 3 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak deze 5 minuten. Schenk de bouillon erbij en roer de zure room erdoor. Laat even inkoken en breng op smaak met paper en zout. Giet de gare aardappelen af en verdeel ze over vier borden. Schep er de ragout over.
Tip: Garneer de ragout met fijngesneden kervel.
4 personen
voedingswaarde : 235 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Lekker Gezond februari / maart 2002
Salade van champignons en verse kruiden
SALADE VAN CHAMPIGNONS EN VERSE KRUIDEN
zout
400 gram kastanjechampignons, schoongemaakt
2 eetlepels gesnipperde bieslook
4 eetlepels gesnipperde peterselie
4 takjes basilicum
DRESSING
sap van ½ citroen
1 theelepel mosterd
4 eetlepels milde olijfolie
zout
versgemalen peper
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de dikke stelen van de champignons en snijd de hoedjes in dunne plakjes. Blancheer de champignonplakjes door ze 1 minuut in het kokende water te doen en spoel ze dan met koud water af. Klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en schep deze samen met de bieslook en peterselie door de champignons. Laat een halfuurtje intrekken. Breng de salade eventueel verder op smaak met zout en peper en bestrooi als laatste met de basilicum.
4 personen
voedingswaarde : 155 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen oktober 2011
zout
400 gram kastanjechampignons, schoongemaakt
2 eetlepels gesnipperde bieslook
4 eetlepels gesnipperde peterselie
4 takjes basilicum
DRESSING
sap van ½ citroen
1 theelepel mosterd
4 eetlepels milde olijfolie
zout
versgemalen peper
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de dikke stelen van de champignons en snijd de hoedjes in dunne plakjes. Blancheer de champignonplakjes door ze 1 minuut in het kokende water te doen en spoel ze dan met koud water af. Klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en schep deze samen met de bieslook en peterselie door de champignons. Laat een halfuurtje intrekken. Breng de salade eventueel verder op smaak met zout en peper en bestrooi als laatste met de basilicum.
4 personen
voedingswaarde : 155 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen oktober 2011
Noedelsalade met warmgerookte zalm
NOEDELSALADE MET WARMGEROOKTE ZALM
225 gram rijstnoedels
1 rode paprika
2 bosuitjes
15 gram koriander
100 gram rauwkost peen julienne
100 milliliter misodressing met sojasaus
150 gram warmgerookte zalmflakes
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in heel dunne reepjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes en snijd de koriander fijn.
Meng de noedels met de peen, koriander en bosui. Meng de misodressing er goed doorheen. Verdeel de gerookte zalm erover.
4 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : AllerHande 6 juli - 16 augustus 2020
225 gram rijstnoedels
1 rode paprika
2 bosuitjes
15 gram koriander
100 gram rauwkost peen julienne
100 milliliter misodressing met sojasaus
150 gram warmgerookte zalmflakes
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in heel dunne reepjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes en snijd de koriander fijn.
Meng de noedels met de peen, koriander en bosui. Meng de misodressing er goed doorheen. Verdeel de gerookte zalm erover.
4 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : AllerHande 6 juli - 16 augustus 2020
Abonneren op:
Posts (Atom)