SALADE VAN CHAMPIGNONS EN VERSE KRUIDEN
zout
400 gram kastanjechampignons, schoongemaakt
2 eetlepels gesnipperde bieslook
4 eetlepels gesnipperde peterselie
4 takjes basilicum
DRESSING
sap van ½ citroen
1 theelepel mosterd
4 eetlepels milde olijfolie
zout
versgemalen peper
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de dikke stelen van de champignons en snijd de hoedjes in dunne plakjes. Blancheer de champignonplakjes door ze 1 minuut in het kokende water te doen en spoel ze dan met koud water af. Klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en schep deze samen met de bieslook en peterselie door de champignons. Laat een halfuurtje intrekken. Breng de salade eventueel verder op smaak met zout en peper en bestrooi als laatste met de basilicum.
4 personen
voedingswaarde : 155 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen oktober 2011
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten