zondag 26 juli 2020

Salade van champignons en verse kruiden

SALADE VAN CHAMPIGNONS EN VERSE KRUIDEN

zout
400 gram kastanjechampignons, schoongemaakt
2 eetlepels gesnipperde bieslook
4 eetlepels gesnipperde peterselie
4 takjes basilicum

DRESSING
sap van ½ citroen
1 theelepel mosterd
4 eetlepels milde olijfolie
zout
versgemalen peper


Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de dikke stelen van de champignons en snijd de hoedjes in dunne plakjes. Blancheer de champignonplakjes door ze 1 minuut in het kokende water te doen en spoel ze dan met koud water af. Klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en schep deze samen met de bieslook en peterselie door de champignons. Laat een halfuurtje intrekken. Breng de salade eventueel verder op smaak met zout en peper en bestrooi als laatste met de basilicum.

4 personen

voedingswaarde : 155 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen oktober 2011

Geen opmerkingen: