zondag 26 juli 2020

Paddenstoelensoep

PADDENSTOELENSOEP

25 gram boter
400 gram gemengde paddenstoelen( oesterzwammen, shiitake, diverse champignons), in stukjes
30 gram (half-)gedroogde tomaten op olie
1 teen knoflook, geperst
1 theelepel korianderzaad, gepoft en geplet
¼ - ½ theelepel verse tijmblaadjes
zout
peper
6 deciliter kippenbouillon
1 deciliter Noilly Prat (droge witte vermouth)
100 gram groene aspergetips
1¼ deciliter slagroom


Verwarm de boter en bak de paddenstoelen in 15 minuten zachtjes bruin. Voeg de tomaten, 1 eetlepel van de olie ervan, knoflook, het korianderzaad en de tijm toe en laat dit zachtjes 10 minuten bakken. Breng op smaak met zout. Voeg de bouillon en vermouth toe, breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Kook ondertussen de asperges in ruim kokend water met iets zout 4 minuten en giet ze af. Voeg de room toe aan de soep, warm nog 2 minuten door en breng op smaak met nog wat tijmblaadjes, zout en peper. Verdeel de soep over 4 (voorverwarmde) borden en leg in elk midden een bosje asperges.

4 personen

voedingswaarde : 225 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip culinair maart 2001

Geen opmerkingen: