CHAMPIGNONS IN GUINNESS-BESLAG
½ blikje Guinness
1 theelepel karwijzaad
3 eetlepels gehakte peterselie
½ theelepel bakpoeder
zout
peper
bloem
200 gram middelgrote champignons
plantaardige olie om in te bakken
Maak een beslag van Guinness, karwijzaad, peterselie, bakpoeder, zout en peper en zoveel bloem dat het niet te dun is en goed aan de champignons blijft hangen. Maak de champignons schoon met een borsteltje, steek er een cocktailprikker in en haal ze door het beslag. Bak ze in hete olie tot ze goudbruin zijn. Zorg dat ze niet te lang bakken, want anders komt het vocht uit de champignons los en worden ze sopperig.
Serveren met niet te sterke mosterd of farmers chutney.
4 personen
voedingswaarde : 224 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Sla! februari / maart 1999
maandag 27 juli 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten