maandag 27 juli 2020

Champignons in Guinness-beslag

CHAMPIGNONS IN GUINNESS-BESLAG

½ blikje Guinness
1 theelepel karwijzaad
3 eetlepels gehakte peterselie
½ theelepel bakpoeder
zout
peper
bloem
200 gram middelgrote champignons
plantaardige olie om in te bakken


Maak een beslag van Guinness, karwijzaad, peterselie, bakpoeder, zout en peper en zoveel bloem dat het niet te dun is en goed aan de champignons blijft hangen. Maak de champignons schoon met een borsteltje, steek er een cocktailprikker in en haal ze door het beslag. Bak ze in hete olie tot ze goudbruin zijn. Zorg dat ze niet te lang bakken, want anders komt het vocht uit de champignons los en worden ze sopperig.
Serveren met niet te sterke mosterd of farmers chutney.

4 personen

voedingswaarde : 224 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Sla! februari / maart 1999

Geen opmerkingen: