zaterdag 18 februari 2017

Groentecurry met rammenas en quinoa

GROENTECURRY MET RAMMENAS EN QUINOA

gele ui
400 gram yacon
300 gram rammenas
125 milliliter Bulgaarse yoghurt
100 gram hazelnoten
175 gram quinoa
1 paksoi
peper
zout
olijfolie om in te bakken
2 theelepels gemberpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 blik tomatenblokjes
2 theelepels kerriepoeder
2 tenen knoflook
1 theelepel chilipoeder


Schil de rammenas. Als je niet zo van de pittige smaak (zoals die van de radijs) houdt, dan kan je de rammenas iets dikker schillen want de scherpe smaak zit vlak onder de schil. Schil ook de yacon, spoel af onder de kraan en snijd zowel de rammenas als yacon in blokjes van 1 à 2 centimeter. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwijder de stronk van de paksoi, was de stelen met bladeren grondig. Snijd vervolgens de stelen in stukken van 1 cm en de bladeren in repen.
Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg dan de rammenas en yacon toe en strooi de kerrie-, komijn-, chili- en gemberpoeder erover. Schep het geheel zo'n 3 à 4 minuten om. Voeg de stelen van de paksoi toe en bak deze ook nog 2 minuten mee. Giet de tomatenblokjes erbij en schep ook de paksoibladeren en Bulgaarse yoghurt er doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Breng het geheel aan de kook en laat zo'n 15 minuten met de deksel op de pan zachtjes pruttelen. Roer af en toe even en controleer of het nog vochtig genoeg is. Zo niet? Voeg dan een klein scheutje water toe. Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking. Kraak ondertussen de hazelnoten en hak ze grof. Giet de quinoa af. Gebruik diepe borden voor het serveren van dit gerecht. Schep de groentecurry op, serveer de quinoa daarbij en bestrooi met wat hazelnoten.

2 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : https://beebox.nl/recepten/groente-curry-met-rammenas-en-quinoa/boxl/?personen=2