zondag 23 februari 2014

Paprika's met kabeljauw

PAPRIKA’S MET KABELJAUW

4 rode of gele paprika’s
300 gram kabeljauwfilet
1 flinke ui
4 eetlepels olie
1 theelepel kerrie
zout
versgemalen peper
4 eetlepels gekookte rijst
2 eetlepels rozijnen
50 gram geroosterde hazelnoten
2 eieren


Snijd de kapjes met de steelaanzetten van de paprika’s en bewaar de kapjes. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes uit de paprika’s. Controleer de vis op achtergebleven graten en laat diepgevroren kabeljauw ontdooien. Pocheer de vis 5 minuten tegen de kook in water met zout. Laat uitlekken e afkoelen. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en laat de ui glazig fruiten. Bestrooi met de kerrie en wat zout en peper. Laat afkoelen. Maak de vis in een kom met een vork fijn. Meng er de gefruite ui, de rijst, de rozijnen, de noten en de eieren door. Vul de paprika’s met het mengsel en zet er de kapjes op. Zet de paprika’s in een passende ovenschaal en bestrijk ze aan de buitenkant met de resterende olie.
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de paprika’s met aardappelpuree of frieten en een salade van geraspte wortelen.

4 personen

voedingswaarde : 366 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 30 / 20 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Boodschappen februari 2000

Gebakken kabeljauwmoten met rode salade

GEBAKKEN KABELJAUWMOTEN MET RODE SALADE

4 moten kabeljauw van 150 gram per stuk
sap van 1 citroen
zout
versgemalen peper
2 eetlepels bloem
boter of olie om te bakken

SALADE
600 gram gekookte bieten
1 grote rode appel
1 bosje radijs
1 rode ui
6 augurkjes
1 theelepel gedroogde dragon
1 theelepel suiker
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels yoghurt


Laat de kabeljauw zonodig ontdooien. Bedruppel met de helft van het citroensap en bestrooi met wat zout en peper. Haal de moten door de bloem en schud het teveel af. Schil de bieten voor de salade en snijd ze in plakjes. Doe ze in en kom. Snijd de gewassen appel met de schil in blokjes. Snijd de schoongemaakte radijsjes in plakjes. Snijd de schoongemaakte ui in halve ringen. Snijd de augurkjes in plakjes. Schep de biet, de appel, de radijs, de ui en de augurk door elkaar. Roer het resterende citroensap, de dragon, de suiker, wat zout en peper, de olie, de yoghurt en een paar lepels van het augurkennat door elkaar. Schep de saus door de salade en laat intrekken.
Verhit boter of olie (of een mengsel van beide) in de koekenpan en bak de kabeljauwmoten in 6 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Serveer de kabeljauw met de rode salade en frietjes of gebakken aardappelen.

4 personen

voedingswaarde : 366 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Boodschappen februari 2000