zondag 23 februari 2014

Paprika's met kabeljauw

PAPRIKA’S MET KABELJAUW

4 rode of gele paprika’s
300 gram kabeljauwfilet
1 flinke ui
4 eetlepels olie
1 theelepel kerrie
zout
versgemalen peper
4 eetlepels gekookte rijst
2 eetlepels rozijnen
50 gram geroosterde hazelnoten
2 eieren


Snijd de kapjes met de steelaanzetten van de paprika’s en bewaar de kapjes. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes uit de paprika’s. Controleer de vis op achtergebleven graten en laat diepgevroren kabeljauw ontdooien. Pocheer de vis 5 minuten tegen de kook in water met zout. Laat uitlekken e afkoelen. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en laat de ui glazig fruiten. Bestrooi met de kerrie en wat zout en peper. Laat afkoelen. Maak de vis in een kom met een vork fijn. Meng er de gefruite ui, de rijst, de rozijnen, de noten en de eieren door. Vul de paprika’s met het mengsel en zet er de kapjes op. Zet de paprika’s in een passende ovenschaal en bestrijk ze aan de buitenkant met de resterende olie.
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de paprika’s met aardappelpuree of frieten en een salade van geraspte wortelen.

4 personen

voedingswaarde : 366 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 30 / 20 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Boodschappen februari 2000

Geen opmerkingen: