CAVALONE NERO (TAGLIATELLE MET BOERENKOOL)
500 gram schoongemaakte en gesneden boerenkool
1 ui
1 teentje knoflook
1 gele of rode paprika
300 gram tagliatelle
3 eetlepels olijfolie
1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 gram)
1 kruidenbouillontablet
1 eetlepel azijn
2 theelepels suiker
zout
versgemalen peper
versgemalen oude Goudse of Parmezaanse kaas
Haal de boerenkool zonodig van de stronken en snijd het gewassen en uitgelekte blad in reepjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes.
Kook de pasta in ruim water met wat zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat goed uitlekken. Doe de pasta terug in de pan. Verhit intussen de olie in een grote pan en laat de ui omscheppend glazig fruiten. Voeg de knoflook en de paprikablokjes toe en laat kort mee fruiten. Voeg de koolreepjes toe en roerbak op hoog vuur tot de kool begint te slinken. Voeg de tomaatblokjes, het verkruimelde bouillontablet en een scheutje water toe. Schep goed om en breng op smaak met de azijn, de suiker en wat zout en peper. Schep het boerenkoolmengsel door de pasta in de pan. Schep alles in een voorverwarmde schaal en zet de geraspte kaas op tafel.
4 personen
voedingswaarde : 436 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Boodschappen februari 2000
vrijdag 28 februari 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten