vrijdag 28 februari 2014

Tofu met roergebakken maïs

TOFU MET ROERGEBAKKEN MAÏS

400 gram tofu
1 blik maïskorrels (600 gram)
1 blik minimaïskolfjes (200 gram)
1 eetlepel honing
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels sojasaus
scheutje tabasco
4 eetlepels olie
2 eetlepels fijngehakte peterselie


Snijd de tofu in blokjes van 1,5 x 1,5 centimeter. Giet de maïskorrels af en laat ze uitlekken. Giet de maïskolfjes af en laat ze uitlekken. Snijd ze schuin in tweeën. Roer de honing, het citroensap, de sojasaus en de tabasco door elkaar.
Verhit de olie in een wok of een koekenpan. Roerbak de tofu tot de blokjes beginnen te kleuren. Voeg de beide soorten maïs toe en roerbak nog 2 minuten. Schep er de saus door en laat nog kort doorwarmen. Bestrooi met de peterselie. Lekker met rijst of mihoen.

4 personen

voedingswaarde : 306 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Boodschappen februari 2000

Geen opmerkingen: