SOEP MET TOFU EN GARNALEN
1 steel citroengras of 1 theelepel serehpoeder
1 liter kippenbouillon
2 bosuitjes
100 gram shiitake
150 gram tofu
50 gram santen
150 gram grote gepelde garnalen
½ theelepel kerrie
2 eetlepels Thaise vissaus
1 eetlepel citroensap
1 theelepel gembersiroop
paar druppels tabasco
fijngehakte koriander of peterselie
Plet het citroengras met een hamer en laat in de kokende bouillon 10 minuten trekken. Schep de steel uit de pan en gooi weg. Of roer het serehpoeder door de bouillon. Snijd de bosuitjes in ringetjes, de shiitake in plakjes en de tofu in blokjes. Hak de santen fijn. Laat de garnalen zonodig ontdooien.
Breng de bouillon opnieuw aan de kook en roer er de kerrie, de santen, de vissaus, het citroensap, de gembersiroop en de tabasco door. Voeg de bosui, de paddenstoelen en de tofu toe en laat 4 minuten zachtjes koken. Voeg de garnalen toe en laat nog 1 minuut doorwarmen. Schep de soep in kommen en bestrooi met de koriander of de peterselie.
4 personen
voedingswaarde : 119 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : soep
bron : Boodschappen februari 2000
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten