vrijdag 28 februari 2014

Tempé met groenten en mihoen

TEMPÉ MET GROENTEN EN MIHOEN

1 middelgrote aubergine
1 grote courgette
1 rode paprika’s
200 gram shii-take
2 bosuien
100 gram taugé
1 blok tempé
250 gram mihoen
olie om te bakken
stukje gemberwortel van 2 centimeter, vers geraspt
zout
versgemalen peper
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels azijn
1 eetlepel honing
2 deciliter groentebouillon


Snijd de aubergine en de courgette met de schil in blokjes van 2 x 2 centimeter. Snijd de schoongemaakte paprika’s eveneens in stukken van 2 x 2 centimeter. Verwijder de harde stelen van de shiitake en snijd de hoeden in repen. Snijd de bosui in ringetjes. Was de taugé en laat uitlekken. Snijd de tempé in blokjes van 1 x 1 centimeter. Zet de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in heet water.
Verhit een scheutje olie in een wok of een grote koekenpan en roerbak de aubergine, de courgette, de paprika, de shiitake en de gemberwortel circa 4 minuten tot de groenten beginnen te kleuren. Bestrooi met wat zout en peper en voeg de sojasaus, de azijn, de honing en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat regelmatig omscheppend op hoog vuur zonder deksel op de pan 6 minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn en het meeste vocht is verdampt. Bak intussen de blokjes tempé in een andere pan in een scheutje olie bruin en knapperig. Schep de tempé en taugé door de groenten in de wok en bestrooi met de bosui. Serveer met de uitgelekte mihoen die in een zeef of vergiet boven een laagje zacht kokend water is warm gehouden.

4 personen

voedingswaarde : 333 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Boodschappen februari 2000

Geen opmerkingen: