dinsdag 11 maart 2014

Vild Ænder (Denemarken)

VILD ÆNDER (EENDSCHOTEL)

1 of meer wilde eenden
zout
bloem
boter of margarine om in te braden
5 deciliter kookroom of 2½ deciliter kookroom en 2½ deciliter melk
een paar sneetjes bruin brood, of zogenaamd Zweeds roggebrood, in dobbelsteentjes gesneden
desgewenst meloenzoetzuur of chutney
rodebessengelei
suiker
gekookte koude aardappelen
boter of margarine om ze in te bakken


Was de eend(en), zout deze en haal ze door bloem. Braad de eend(en) in de boter of de margarine mooi bruin. Verwarm ondertussen de kookroom of de melk en de room. Giet deze dan warm over de gebraden eend(en) en zorg dat het wild onderstaat (dit hangt af van de bodemoppervlakte van uw pan). Laat alles nu ¾ uur stoven. Neem dan 15 minuten voor het opdoen het deksel van de pan en laat de ontstane saus indampen, onder toevoeging van ± 10 dobbelsteentjes brood. Voeg er desgewenst wat zoetzuur of chutney aan toe.
Bak tijdens het indampen de aardappelen, en schud daar op het laatst de suiker door.
Dien de eend(en) op, vergezeld van de saus en van de aardappelen en geef er een schaaltje rodebessengelei bij.

4 personen

gebied : Denemarken
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Het Internationaal Kookboekje / Heleen A. M. Halverhout

Geen opmerkingen: