dinsdag 11 maart 2014

Jenny Lind Soppe (Zweden)

JENNY LIND SOPPE (JENNY-LIND-SOEP)

Jenny Lind, de “Zweedse Nachtegaal” die van 1820 - 1887 leefde, werd deze soep tijden een diner ‘opgedragen’ omdat zij er haar waardering over uitsprak.

1 liter bouillon
40 gram crème de riz of rijstebloem, of kindermeel, of 50 gram echte sago (geen aardappelsago)
1 eierdooier
wat koffieroom
nootmuskaat


Kook de crème de riz of de sago in de bouillon gaar (sago wordt dan doorschijnend). Roer de eierdooier uit met de koffieroom en voeg wat warme soep toe. Doe alles terug bij de soep en laat het ei binden, niet meer koken. Doe de soep in een soepterrine of in de soepborden en rasp er even voor het opdoen wat nootmuskaat bovenop.

4 personen

gebied : Zweden
gerechtsoort : soep

bron : Het Internationaal Kookboekje / Heleen A. M. Halverhout

Geen opmerkingen: