woensdag 12 maart 2014

Benløse Fugle (Denemarken)

BENLØSE FUGLE (DEENSE BLINDE VINKEN)

1 ½ kilogram kalfs- of varkenslappen van 1 centimeter dik
12 plakken spek (150 à 200 gram samen)
zout
peper
2 middelgrote uien
50 gram boter of margarine
30 gram bloem
½ liter kokend water
een theelepeltje worcestersaus


Het vlees in 12 mooie repen snijden. Het vlees met zout en peper inwrijven. De uien klein hakken en op iedere reep vlees gehakte ui en een plak spek leggen. Het vlees oprollen en met een draadje garen samenbinden. In de boter rondom bruin bakken. Dan het kokende water er bij gieten. De rolletjes drie kwartier laten stoven. De worcestersaus of soja erdoor roeren. De bloem met een beetje koud water aanmaken en de saus hiermee binden.

6 personen

gebied : Denemarken
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Recepten uit de Deense keuken / Birgit Andersen

Geen opmerkingen: