woensdag 12 maart 2014

Ål i Gelé (Denemarken)

ÅL I GELÉ (PALING IN GELEI)

1 kilogram dikke aal
4 peperkorrels
zout
2 laurierblaadjes
een beetje geknipte peterselie of wat gehakte truffels
½ liter water
¼ liter azijn
14 blaadjes gelatine


De schoongemaakte aal wordt in stukken van 5 à 6 centimeter gesneden en gekookt in kokend water waaraan azijn, zout, peper, laurierblaadjes en peperkorrels zijn toegevoegd. De aal een kwartiertje zachtjes laten koken. De aal uit het water halen, koud laten worden en de graat eruit halen. De stukjes aal oprollen en de openingen opvullen met de gehakte peterselie of de gehakte truffels. Een dun draadje om de rolletjes binden. 14 Blaadjes gelatine in de gezeefde visbouillon oplossen. De vis in een vorm leggen. De bouillon erover gieten. De vis koud wegzetten en 1 à 2 dagen op laten stijven. Ze dan op een natgemaakte schotel omkeren. Voordat de gelatine erover wordt gegoten, kunt u wat plakjes getande citroen om de aal heen leggen. In plaats van aal kunt u ook geep gebruiken.

4 personen

gebied : Denemarken
gerechtsoort : visgerecht

bron : Recepten uit de Deense keuken / Birgit Andersen

Geen opmerkingen: