HUMMERSALAT (KREEFTESALADE)
1 blikje kreeft (of krab)
1 blikje aspergepunten of vers gekookte aspergepunten
2 eieren
1 theelepel citroensap
1 kleine kropsla
mayonaise
een snufje paprikapoeder
De eieren hard koken. Het eigeel kruimelen. Het vlees (zonder het kraakbeen) uit een blikje kreeft vermengen met 2 theelepels kreeftennat, 1 theelepel citroensap en 1 à 2 eetlepels mayonaise. Het mag geen papje worden. Het vlees moet mooi los blijven. Voorzichtig mengen met wat kleine tukjes asperges (niet te veel). De kreeft op een schotel leggen. De aspergepunten er omheen garneren. Het eigeel op de asperges strooien. Om de asperges een randje in zeer fijne reepjes gesneden kropsla schikken. Eventueel een klein tikkeltje paprikapoeder voor de mooie kleur over de kreeft strooien. Mayonaise erbij geven.
4 personen
gebied : Denemarken
gerechtsoort : salade
bron : Recepten uit de Deense keuken / Birgit Andersen
woensdag 12 maart 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten