woensdag 12 maart 2014

Blomkålgratin (Denemarken)

BLOMKÅLGRATIN (BLOEMKOOLSOUFFLÉ)

2 middelgrote bloemkolen
1 uitje
100 gram bloem
½ liter melk
2 eieren
zout
peper
paneermeel
40 gram boter of margarine
10 gram boter


De bloemkool schoonmaken en in boeketjes delen. De bloemkool met het uitje en wat zout koken. Een ovenschotel insmeren met boter. Wat paneermeel erin strooien. De boeketjes erin leggen. Het eigeel en het eiwit apart kloppen. De 40 gram boter smelten, het meel er beetje bij beetje door mengen. De melk er voorzichtig door roeren. Kookt de melk, dan een klein beetje bij het eigeel doen. Dit mengseltje weer door de kokende melk roeren. Peper en zout erbij doen. Van het vuur af het geklopte eiwit erdoor steken. Deze saus over de bloemkool gieten. De soufflé ¾ uur in een matig warme oven goudgeel bakken. De ovendeur in die tijd niet opendoen, anders zakt de soufflé in.

4 personen

gebied : Denemarken
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Recepten uit de Deense keuken / Birgit Andersen

Geen opmerkingen: