PIZZA MET MOSSELEN EN TOMAAT
1 stukje prei (10 centimeter)
½ groene paprika
1 tomaat
100 gram gekookte mosselen
1 (diepvries)pizza*
½ theelepel basilicum
4 eetlepels geraspte oude kaas
* Voor dit recept kunt u de meest eenvoudige (goedkope) pizza kiezen, omdat u zelf allerlei ingrediënten toevoegt.
Prei in ringen snijden, in zeef wassen. Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Tomaat wassen en in plakjes snijden.
Oven voorverwarmen op 225°C. Over pizza verdelen: prei, paprika, tomaat en mosselen. Basilicum en kaas erover strooien. In midden van oven pizza volgens gebruiksaanwijzing bakken tot kaas gesmolten is. Lekker met kropsla.
2 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip november 1982
donderdag 12 november 2009
Bladerdeegpizza met vegetarisch gehakt
BLADERDEEGPIZZA MET VEGETARISCH GEHAKT
6 plakjes diepvries bladerdeeg (pakje)
½ pak Braadmix (Zonnatura)
1 ui
½ bakje champignons
2 eetlepels boter of margarine
4 takjes peterselie
15 gevulde olijven
1½ eetlepel geraspte kaas
2 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel paneermeel
1½ eetlepel melk
Oven voorverwarmen op 225°C. Op aanrecht plakjes bladerdeeg uitspreiden en in 10 minuten laten ontdooien. 1 zakje Braadmix in kom doen. 1½ deciliter water erdoor roeren. 5 minuten laten staan. Ui pellen en snipperen. Champignons wassen en in plakjes snijden. In koekenpan boter verhitten. Ui 2 minuten fruiten. Champignon toevoegen en 3 minuten meebakken. Intussen in kopje peterselie fijnknippen. Olijven in plakjes snijden. Door Braadmix roeren: champignonmengsel, peterselie, kaas en tomatenketchup. Bakplaat met koud water afspoelen. Hierop van bladerdeegplakjes rechthoekige lap maken. Randen met beetje water natmaken en vastplakken. Randen van lap 1 centimeter terugslaan en met water vastplakken. Met vork gaatjes in bodem prikken. Bodem bestrooien met paneermeel. Braadmixmengsel erover uitspreiden. Olijven erover verdelen. Randen bestrijken met melk. In midden van oven pizza in 25 minuten gaarbakken. Lekker met witte koolsalade.
4 personen
voedingswaarde : 645 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : Tip november 1982
6 plakjes diepvries bladerdeeg (pakje)
½ pak Braadmix (Zonnatura)
1 ui
½ bakje champignons
2 eetlepels boter of margarine
4 takjes peterselie
15 gevulde olijven
1½ eetlepel geraspte kaas
2 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel paneermeel
1½ eetlepel melk
Oven voorverwarmen op 225°C. Op aanrecht plakjes bladerdeeg uitspreiden en in 10 minuten laten ontdooien. 1 zakje Braadmix in kom doen. 1½ deciliter water erdoor roeren. 5 minuten laten staan. Ui pellen en snipperen. Champignons wassen en in plakjes snijden. In koekenpan boter verhitten. Ui 2 minuten fruiten. Champignon toevoegen en 3 minuten meebakken. Intussen in kopje peterselie fijnknippen. Olijven in plakjes snijden. Door Braadmix roeren: champignonmengsel, peterselie, kaas en tomatenketchup. Bakplaat met koud water afspoelen. Hierop van bladerdeegplakjes rechthoekige lap maken. Randen met beetje water natmaken en vastplakken. Randen van lap 1 centimeter terugslaan en met water vastplakken. Met vork gaatjes in bodem prikken. Bodem bestrooien met paneermeel. Braadmixmengsel erover uitspreiden. Olijven erover verdelen. Randen bestrijken met melk. In midden van oven pizza in 25 minuten gaarbakken. Lekker met witte koolsalade.
4 personen
voedingswaarde : 645 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : Tip november 1982
Abonneren op:
Posts (Atom)