zaterdag 18 mei 2019

Mais-kerriesoep met tomaat

MAIS-KERRIESOEP MET TOMAAT

1 kleine ui
2 eetlepels boter of margarine
1 eetlepel kerriepoeder (mild)
3 eetlepels bloem
1 blikje kokosmelk (165 milliliter)
1 eetlepel tomatenpuree
2 kruidenbouillontabletten
1 blikje mais (netto 300 gram)
2 tomaten
zout
peper
6 takjes selderij


Ui fijnsnipperen. Boter verhitten. Ui en kerriepoeder 3 minuten zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje 6 deciliter water en kokosmelk toevoegen. Blijven roeren tot gebonden soep. Tomatenpuree, bouillontabletten en mais met vocht toevoegen. 5 Minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren. Intussen tomaten inkruisen. Onder dompelen in kokend water. Ontvellen en vocht en pitjes verwijderen. Vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Soep op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Soep in 5 minuten verwarmen. Tomaat erdoor roeren. Selderij erboven fijnknippen.
Lekker met volkorenbrood en kaas.

2 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip mei 1991