zondag 6 mei 2018

Gepaneerde forel met peterselieboter (Schotland, Verenigd Koninkrijk)

GEPANEERDE FOREL MET PETERSELIEBOTER

2 grote forelfilets (500 gram), zonder vel
2 theelepels melk
40 gram fijn havermeel
60 milliliter olie

PETERSELIEBOTER
60 gram zachte boter
3 theelepels citroensap
¼ theelepel geplette peperkorrels
1 fijngesnipperde lente-ui
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie


Snijd de filets in 4 gelijke stukken. Besmeer de stukken een voor een met melk en haal ze door het havermeel. Leg de gepaneerde filets op een schaal, en leg ze, bedekt met plasticfolie, 20 minuten in de koelkast.
Doe de boter in een kleine kom, prak er het citroensap en de peperkorrels door. Voeg lente-ui en peterselie toe en meng alles goed door elkaar.
Rol de boter tussen een stuk plasticfolie zodat er een worstje ontstaat waar u plakken boter van kunt snijden, of doe de boter in een kommetje.
Verhit de olie in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de forel in 2 minuten aan beide kanten goudbruin. Serveer met de peterselieboter.

6 - 8 personen

voorbereidings- / baktijd : 35 / 4 minuten

gebied : Schotland, Verenigd Koninkrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : Schots koken / Anne Wilson