donderdag 26 mei 2016

Insalata con Salsa di Gorgonzola (Italië)

INSALATA CON SALSA DI GORGONZOLA (SALADE MET GORGONZOLA)

1 krop sla
1 krop rode sla (radicchio)
1 courgette
1 rode paprika
1 gele paprika
2 tomaten
2 rode uien

DRESSING
100 gram gorgonzola
1 kopje slagroom
1/8 liter yoghurt
sap van 2 citroenen
1 theelepel zout
¼ theelepel witte peper
1 mespunt suiker
1 bosje peterselie


Krop sla en rode sla schoonmaken, wassen en in stukken verdelen. Courgette in zeer dunne plakken snijden en in gezouten water kort blancheren, uit de pan halen en droogdeppen. Paprika’s schoonmaken, wassen en in dunne reepjes snijden. Tomaten ontvellen, ontpitten en in reepjes snijden. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Bovenstaande ingrediënten voorzichtig in een schaal met elkaar vermengen. Gorgonzola in een schaal met een vork fijnmaken. Room, yoghurt en citroensap toevoegen en er een klontvrije dressing van roeren. Met peper, zout en suiker op smaak afmaken. Salade met dressing aanmaken, bestrooien met vers gehakte peterselie en direct serveren.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : salade

bron : De Italiaanse keuken / Velio Pifferi