dinsdag 18 juli 2017

Toscaanse kool of palmkool

TOSCAANSE KOOL OF PALMKOOL

250 gram Toscaanse kool (palmkool)
100 gram wortelen
1 ui
300 gram gekookte witte bonen
vers gemalen peper
zeezout
olijfolie


Kool wassen en in reepjes snijden. Wortelen schoon schrappen en klein snijden. Ui schillen en klein snijden. Groenten met een flinke scheut olie en water in 25 minuten gaar stoven. Witte bonen, peper en zout door de groente mengen. Laat het geheel goed warm worden.
Lekker met rijst of aardappelpuree of brood.

2 personen

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Odinieuws Fruit 16 oktober 2012

Herfstfruitsalade met kiwi

HERFSTFRUITSALADE MET KIWI

1 appel met schil, in kleine stukjes
50 gram druiven, kleingesneden
kiwi, kleingesneden
1 dadel, ontpit
1 eetlepel pompoenpitten, geroosterd
125 milliliter rood druivensap


De dadels in het druivensap mixen. Het fruit in glazen schikken en overgieten met de saus. Garneren met de geroosterde pitten.

2 personen

gerechtsoort : nagerecht

bron : Odinieuws Fruit 31 oktober 2011

Champignongoulash

CHAMPIGNONGOULASH

champignons of andere paddenstoelen
2 grote uien
klontje boter
1 laurierblad
1 bouillonblokje
1 paar takjes peterselie of dille of rozemarijn
2 deciliter karnemelk
2 theelepels maïzena
peper
zout


Snijd de champignons in kleine stukjes. Snipper de uien fijn. Fruit ui met champignons in boter, voeg karnemelk, bouillonblokje en laurierblad toe en laat het geheel gaarstoven. Voeg de kruiden toe, bind de saus met met water aangelengde maïzena. Maak op smaak met peper en zout.
Heerlijk bij aardappelpuree of graan en een salade.

2 personen

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Odinieuws Fruit 24 oktober 2011

Salade met feta en olijven

SALADE MET FETA EN OLIJVEN

sla of andijvie
1 (rode) ui
80 gram feta of blauwe kaas
1 tomaat
een handje groene olijven

DRESSING
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
dragon
basilicum
peper
zout


Was de sla en laat ze goed uitlekken. Snijd de ui in dunne ringen en meng ze met de in stukken gesneden tomaat en de olijven door de sla. Klop de dressing en meng ze door de salade. Verkruimel de kaas of snijd ze in blokjes en meng die er op het laatst voorzichtig doorheen.
Een salade voor wie van lekker pittig houdt.

2 personen

gerechtsoort : salade

bron : Odinieuws Fruit 3 oktober 2011