TOSCAANSE KOOL OF PALMKOOL
250 gram Toscaanse kool (palmkool)
100 gram wortelen
1 ui
300 gram gekookte witte bonen
vers gemalen peper
zeezout
olijfolie
Kool wassen en in reepjes snijden. Wortelen schoon schrappen en klein snijden. Ui schillen en klein snijden. Groenten met een flinke scheut olie en water in 25 minuten gaar stoven. Witte bonen, peper en zout door de groente mengen. Laat het geheel goed warm worden.
Lekker met rijst of aardappelpuree of brood.
2 personen
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Odinieuws Fruit 16 oktober 2012
dinsdag 18 juli 2017
Herfstfruitsalade met kiwi
HERFSTFRUITSALADE MET KIWI
1 appel met schil, in kleine stukjes
50 gram druiven, kleingesneden
kiwi, kleingesneden
1 dadel, ontpit
1 eetlepel pompoenpitten, geroosterd
125 milliliter rood druivensap
De dadels in het druivensap mixen. Het fruit in glazen schikken en overgieten met de saus. Garneren met de geroosterde pitten.
2 personen
gerechtsoort : nagerecht
bron : Odinieuws Fruit 31 oktober 2011
1 appel met schil, in kleine stukjes
50 gram druiven, kleingesneden
kiwi, kleingesneden
1 dadel, ontpit
1 eetlepel pompoenpitten, geroosterd
125 milliliter rood druivensap
De dadels in het druivensap mixen. Het fruit in glazen schikken en overgieten met de saus. Garneren met de geroosterde pitten.
2 personen
gerechtsoort : nagerecht
bron : Odinieuws Fruit 31 oktober 2011
Champignongoulash
CHAMPIGNONGOULASH
champignons of andere paddenstoelen
2 grote uien
klontje boter
1 laurierblad
1 bouillonblokje
1 paar takjes peterselie of dille of rozemarijn
2 deciliter karnemelk
2 theelepels maïzena
peper
zout
Snijd de champignons in kleine stukjes. Snipper de uien fijn. Fruit ui met champignons in boter, voeg karnemelk, bouillonblokje en laurierblad toe en laat het geheel gaarstoven. Voeg de kruiden toe, bind de saus met met water aangelengde maïzena. Maak op smaak met peper en zout.
Heerlijk bij aardappelpuree of graan en een salade.
2 personen
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Odinieuws Fruit 24 oktober 2011
champignons of andere paddenstoelen
2 grote uien
klontje boter
1 laurierblad
1 bouillonblokje
1 paar takjes peterselie of dille of rozemarijn
2 deciliter karnemelk
2 theelepels maïzena
peper
zout
Snijd de champignons in kleine stukjes. Snipper de uien fijn. Fruit ui met champignons in boter, voeg karnemelk, bouillonblokje en laurierblad toe en laat het geheel gaarstoven. Voeg de kruiden toe, bind de saus met met water aangelengde maïzena. Maak op smaak met peper en zout.
Heerlijk bij aardappelpuree of graan en een salade.
2 personen
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Odinieuws Fruit 24 oktober 2011
Salade met feta en olijven
SALADE MET FETA EN OLIJVEN
sla of andijvie
1 (rode) ui
80 gram feta of blauwe kaas
1 tomaat
een handje groene olijven
DRESSING
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
dragon
basilicum
peper
zout
Was de sla en laat ze goed uitlekken. Snijd de ui in dunne ringen en meng ze met de in stukken gesneden tomaat en de olijven door de sla. Klop de dressing en meng ze door de salade. Verkruimel de kaas of snijd ze in blokjes en meng die er op het laatst voorzichtig doorheen.
Een salade voor wie van lekker pittig houdt.
2 personen
gerechtsoort : salade
bron : Odinieuws Fruit 3 oktober 2011
sla of andijvie
1 (rode) ui
80 gram feta of blauwe kaas
1 tomaat
een handje groene olijven
DRESSING
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
dragon
basilicum
peper
zout
Was de sla en laat ze goed uitlekken. Snijd de ui in dunne ringen en meng ze met de in stukken gesneden tomaat en de olijven door de sla. Klop de dressing en meng ze door de salade. Verkruimel de kaas of snijd ze in blokjes en meng die er op het laatst voorzichtig doorheen.
Een salade voor wie van lekker pittig houdt.
2 personen
gerechtsoort : salade
bron : Odinieuws Fruit 3 oktober 2011
Abonneren op:
Posts (Atom)