zaterdag 13 mei 2023

Mrs. Minniver

MRS. MINNIVER

Dit recept is zeer geliefd bij Greer Garson M.G.M.-ster.

15 gram dry gin
15 gram cognac
15 gram crème de cacao
15 gram verse room


Shake zeer koud met stukjes ijs in een cocktailshaker. Serveer in een portglas.

1 persoon

gerechtsoort : cocktail

bron : Selected drinks : 375 geselecteerde internationale cocktailrecepten voor de amateur-mixer en de huisbar / Jac. Platteschorre

Candy

CANDY

20 gram wodka
20 gram crème de cacao
20 gram witte Curaçao
1 dash citroensap


Shake met stukjes ijs in een cocktailshaker. Serveer in een martiniglas.

1 persoon

gerechtsoort : cocktail

bron : Selected drinks : 375 geselecteerde internationale cocktailrecepten voor de amateur-mixer en de huisbar / Jac. Platteschorre

Barbara

BARBARA

30 gram wodka
15 gram crème de cacao
15 gram verse room


Shake met stukjes ijs in een cocktailshaker. Serveer in een martiniglas.

1 persoon

gerechtsoort : cocktail

bron : Selected drinks : 375 geselecteerde internationale cocktailrecepten voor de amateur-mixer en de huisbar / Jac. Platteschorre

Alexander no. 2 (Verenigde Staten)

ALEXANDER NO. 2

Deze bereidingswijze wordt veel in de USA gevolgd.

20 gram crème de cacao
20 gram dry gin
20 gram room


Shake met stukjes ijs in een cocktailshaker. Serveer in een martiniglas.

1 persoon

gebied : Verenigde Staten
gerechtsoort : cocktail

bron : Selected drinks : 375 geselecteerde internationale cocktailrecepten voor de amateur-mixer en de huisbar / Jac. Platteschorre

Alexander no. 1

ALEXANDER NO. 1

20 gram crème de cacao
20 gram cognac
20 gram room


Shake met stukjes ijs in een cocktailshaker. Serveer in een martiniglas.

1 persoon

gerechtsoort : cocktail

bron : Selected drinks : 375 geselecteerde internationale cocktailrecepten voor de amateur-mixer en de huisbar / Jac. Platteschorre

Kir Royal

KIR ROYAL

1 centiliter crème de cassis Boudier
goed gekoelde champagne


De crème de cassis in een gekoelde champagnecoupe doen, aanvullen met champagne.

1 persoon

gerechtsoort : cocktail

bron : Cocktails (Rebo culinair) / Karlheinz Neubert