GEMENGDE VRUCHTENCOMPÔTE
¾ liter water
100 gram suiker
200 gram aardbeien
200 gram frambozen
100 gram pruimen
Kook het water met suiker een paar minuten door tot een dunne siroop. Laat het een beetje afkoelen. Was het fruit. Haal de steeltjes eraf en neem de pitten eruit. Snijd de aardbeien en pruimen in vieren. Leg het fruit in de compôteschaal en giet er de siroop over. Laat dit een poosje trekken. Serveer de compôte koud.
4 personen
gebied : Polen
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Poolse keuken / Stasia Bugaj
vrijdag 6 maart 2020
Kruisbessencompôte met aardbeien (Polen)
KRUISBESSENCOMPÔTE MET AARDBEIEN
300 gram kruisbessen
¾ liter water
100 gram suiker (of meer)
200 gram aardbeien
Maak de bessen schoon, neem de steeltjes eraf. Was ze. Laat ze langzaam in kokend water met suiker koken tot ze gaar zijn. Zodra de compôte lauw is geworden voer er dan de schoongemaakte, gewassen en in tweeën gesneden aardbeien bij. Laat alles nog een poosje intrekken. Dien de compôte koud op.
4 personen
gebied : Polen
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Poolse keuken / Stasia Bugaj
300 gram kruisbessen
¾ liter water
100 gram suiker (of meer)
200 gram aardbeien
Maak de bessen schoon, neem de steeltjes eraf. Was ze. Laat ze langzaam in kokend water met suiker koken tot ze gaar zijn. Zodra de compôte lauw is geworden voer er dan de schoongemaakte, gewassen en in tweeën gesneden aardbeien bij. Laat alles nog een poosje intrekken. Dien de compôte koud op.
4 personen
gebied : Polen
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Poolse keuken / Stasia Bugaj
Appelcompôte (Polen)
APPELCOMPÔTE
500 gram zure appelen
¾ liter water
80 gram suiker
2 kruidnagels (of citroenschil)
een beetje kaneel
Schil de appelen, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Laat alles zachtjes gaarkoken. Serveer de compôte koud.
N.B.: Bereid op dezelfde wijze perencompôte (met wat citroensap en citroenschil) of pruimencompôte (met een beetje kaneel).
4 personen
gebied : Polen
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Poolse keuken / Stasia Bugaj
500 gram zure appelen
¾ liter water
80 gram suiker
2 kruidnagels (of citroenschil)
een beetje kaneel
Schil de appelen, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Laat alles zachtjes gaarkoken. Serveer de compôte koud.
N.B.: Bereid op dezelfde wijze perencompôte (met wat citroensap en citroenschil) of pruimencompôte (met een beetje kaneel).
4 personen
gebied : Polen
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Poolse keuken / Stasia Bugaj
Abonneren op:
Posts (Atom)