zaterdag 21 juli 2018

Flensjes met witlof en oesterzwam

FLENSJES MET WITLOF EN OESTERZWAM

25 gram tarwebloem
25 gram boekweitmeel
1 ei
zout
1¾ deciliter witbier
olie
1 preiblad
1 sinaasappel
1 sjalotje
4 struikjes witlof
4 grote oesterzwammen
2 eetlepels olie
peper
3 eetlepels crème fraîche


Van bloem, meel, ei, ½ theelepel zout en witbier glad beslag kloppen. In koekenpan in beetje olie van beslag 6 flensjes bakken en warmhouden. In ruim kokend water preiblad 1 minuut koken en koud spoelen. In 6 lange reepjes snijden. Van 1 sinaasappel schil raspen. Sjalotje fijnsnijden, witlof en oesterzwammen in reepjes snijden. 2 Eetlepels olie verhitten. Sjalot, witlof en oesterzwam roerbakken tot beetgaar. Toevoegen: ½ theelepel sinaasappelrasp, zout, peper en crème fraîche. Iets laten inkoken. Over lofmengsel verdelen. Flensjes dichtvouwen en preilintje erom strikken.
Lekker met een groene salade.

4 personen

voedingswaarde : 405 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair juli 1993