dinsdag 10 september 2019

Bloemkoolroosjes met 3 dipsausjes

BLOEMKOOLROOSJES MET 3 DIPSAUSJES

1 ei
1 bloemkool
zout
4 takjes peterselie
4 augurken
4 eetlepels mayonaise
3 eetlepels yoghurt
2 theelepels kerriepoeder
(versgemalen) zwarte peper
5 eetlepels olie
2 ½ eetlepel azijn
2 eetlepels dille (diepvries)
3 eetlepels bieslook (diepvries)
1 teentje knoflook
1 bekertje zure room
4 eetlepels chilisaus
2 eetlepels sherry
1 theelepel paprikapoeder


Ei in 10 minuten hard koken. Laten schrikken en pellen. Van bloemkool stronk verwijderen. Wassen en in roosjes verdelen. In pan met ruim water en zout, bloemkool 5 minuten koken. In vergiet laten uitlekken en afkoelen. In kopje peterselie fijnknippen. Augurken fijnsnipperen. In kom met vork ei fijnprakken. Toevoegen: augurk, mayonaise, yoghurt, kerriepoeder, zout en peper. Tot sausje roeren. In ander kommetje doen: peterselie, olie, azijn, dille, bieslook, zout en peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tot sausje roeren. In derde kommetje doen: zure room, chilisaus, sherry, paprikapoeder, zout en peper. Tot sausje roeren. Tot gebruik dipsausjes afgedekt in koelkast zetten.
Bloemkool op schaal leggen en als borrelhapje serveren. Dipsausjes er apart bij geven.

4 personen

voedingswaarde : 175 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten

gerechtsoort : borrelhapje

bron : Tip september 1981