FRIKADEL MET PEER EN KAAS
4 halve peren (uit blik)
4 plakjes oude kaas
FRIKADELLEN
1 kleine ui
1 eetlepel bloem
2 beschuiten
400 gram gehakt
4 eetlepels melk
zout
peper
¼ theelepel kruidnagelpoeder
3 eetlepels boter of margarine
Ui pellen en snipperen. In diep bord bloem strooien. Boven kom beschuiten verkruimelen. Toevoegen: ui, gehakt, melk, zout, peper en kruidnagelpoeder. Goed vermengen. Hierna 4 platte schijven vormen. Door bloem wentelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In braad(koeken)pan boter verhitten. Frikadellen in 15 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar bakken.
Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. In zeef peren laten uitlekken. Frikadellen in lage ovenschotel leggen. Peren en kaas erover verdelen. Onder grill 3 minuten kaas lichtbruin laten kleuren. Direct opdienen.
4 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip september 1979
woensdag 4 september 2019
Frikadel met ui en Camembert
FRIKADEL MET UI EN CAMEMBERT
1 grote ui
½ Camembert
FRIKADELLEN
1 kleine ui
1 eetlepel bloem
2 beschuiten
400 gram gehakt
4 eetlepels melk
zout
peper
¼ theelepel kruidnagelpoeder
3 eetlepels boter of margarine
Ui pellen en snipperen. In diep bord bloem strooien. Boven kom beschuiten verkruimelen. Toevoegen: ui, gehakt, melk, zout, peper en kruidnagelpoeder. Goed vermengen. Hierna 4 platte schijven vormen. Door bloem wentelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In braad(koeken)pan boter verhitten. Frikadellen in 15 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar bakken.
Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Ui pellen en in ringen snijden. Aan gehakt toevoegen en 3 minuten meebakken. Camembert in vieren delen. Frikadellen in lage ovenschotel leggen. Uiringen en Camembert erover verdelen. Onder grill in 2 minuten Camembert laten smelten. Direct opdienen.
4 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip september 1979
1 grote ui
½ Camembert
FRIKADELLEN
1 kleine ui
1 eetlepel bloem
2 beschuiten
400 gram gehakt
4 eetlepels melk
zout
peper
¼ theelepel kruidnagelpoeder
3 eetlepels boter of margarine
Ui pellen en snipperen. In diep bord bloem strooien. Boven kom beschuiten verkruimelen. Toevoegen: ui, gehakt, melk, zout, peper en kruidnagelpoeder. Goed vermengen. Hierna 4 platte schijven vormen. Door bloem wentelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In braad(koeken)pan boter verhitten. Frikadellen in 15 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar bakken.
Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Ui pellen en in ringen snijden. Aan gehakt toevoegen en 3 minuten meebakken. Camembert in vieren delen. Frikadellen in lage ovenschotel leggen. Uiringen en Camembert erover verdelen. Onder grill in 2 minuten Camembert laten smelten. Direct opdienen.
4 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip september 1979
Basisrecept frikadel
BASISRECEPT FRIKADEL
1 kleine ui
1 eetlepel bloem
2 beschuiten
400 gram gehakt
4 eetlepels melk
zout
peper
¼ theelepel kruidnagelpoeder
3 eetlepels boter of margarine
Ui pellen en snipperen. In diep bord bloem strooien. Boven kom beschuiten verkruimelen. Toevoegen: ui, gehakt, melk, zout, peper en kruidnagelpoeder. Goed vermengen. Hierna 4 platte schijven vormen. Door bloem wentelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In braad(koeken)pan boter verhitten. Frikadellen in 15 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar bakken.
4 personen
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip september 1979
1 kleine ui
1 eetlepel bloem
2 beschuiten
400 gram gehakt
4 eetlepels melk
zout
peper
¼ theelepel kruidnagelpoeder
3 eetlepels boter of margarine
Ui pellen en snipperen. In diep bord bloem strooien. Boven kom beschuiten verkruimelen. Toevoegen: ui, gehakt, melk, zout, peper en kruidnagelpoeder. Goed vermengen. Hierna 4 platte schijven vormen. Door bloem wentelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In braad(koeken)pan boter verhitten. Frikadellen in 15 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar bakken.
4 personen
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip september 1979
Abonneren op:
Posts (Atom)