woensdag 4 september 2019

Frikadel met peer en kaas

FRIKADEL MET PEER EN KAAS

4 halve peren (uit blik)
4 plakjes oude kaas

FRIKADELLEN
1 kleine ui
1 eetlepel bloem
2 beschuiten
400 gram gehakt
4 eetlepels melk
zout
peper
¼ theelepel kruidnagelpoeder
3 eetlepels boter of margarine


Ui pellen en snipperen. In diep bord bloem strooien. Boven kom beschuiten verkruimelen. Toevoegen: ui, gehakt, melk, zout, peper en kruidnagelpoeder. Goed vermengen. Hierna 4 platte schijven vormen. Door bloem wentelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In braad(koeken)pan boter verhitten. Frikadellen in 15 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar bakken.
Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. In zeef peren laten uitlekken. Frikadellen in lage ovenschotel leggen. Peren en kaas erover verdelen. Onder grill 3 minuten kaas lichtbruin laten kleuren. Direct opdienen.


4 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip september 1979

Frikadel met ui en Camembert

FRIKADEL MET UI EN CAMEMBERT

1 grote ui
½ Camembert

FRIKADELLEN
1 kleine ui
1 eetlepel bloem
2 beschuiten
400 gram gehakt
4 eetlepels melk
zout
peper
¼ theelepel kruidnagelpoeder
3 eetlepels boter of margarine


Ui pellen en snipperen. In diep bord bloem strooien. Boven kom beschuiten verkruimelen. Toevoegen: ui, gehakt, melk, zout, peper en kruidnagelpoeder. Goed vermengen. Hierna 4 platte schijven vormen. Door bloem wentelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In braad(koeken)pan boter verhitten. Frikadellen in 15 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar bakken.
Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Ui pellen en in ringen snijden. Aan gehakt toevoegen en 3 minuten meebakken. Camembert in vieren delen. Frikadellen in lage ovenschotel leggen. Uiringen en Camembert erover verdelen. Onder grill in 2 minuten Camembert laten smelten. Direct opdienen.

4 personen

voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip september 1979

Basisrecept frikadel

BASISRECEPT FRIKADEL

1 kleine ui
1 eetlepel bloem
2 beschuiten
400 gram gehakt
4 eetlepels melk
zout
peper
¼ theelepel kruidnagelpoeder
3 eetlepels boter of margarine


Ui pellen en snipperen. In diep bord bloem strooien. Boven kom beschuiten verkruimelen. Toevoegen: ui, gehakt, melk, zout, peper en kruidnagelpoeder. Goed vermengen. Hierna 4 platte schijven vormen. Door bloem wentelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In braad(koeken)pan boter verhitten. Frikadellen in 15 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar bakken.

4 personen

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip september 1979