KIP-CURRYSOEP MET POMPOEN
1 zakje Kip-currysoep (voor 7 ½ deciliter)
250 gram pompoen (of courgette), in kleine blokjes
100 gram gerookte kipfilet (in reepjes)
5 pappadums
frituurolie
2 Chinese-koolbladeren
1 eetlepel fijngesneden koriander
Door ¾ liter kokend water inhoud van 1 zakje Kip-currysoep kloppen. Opnieuw aan de kook brengen. Pompoen toevoegen en soep half afgedekt 10 minuten zachtjes koken. Kipfilet door soep roeren. 1 Pappadum in dunne reepjes knippen. Frituurolie verhitten tot 180°C en pappadumreepjes in paar seconden lichtbruin bakken. Reepjes op keukenpapier laten uitlekken. Overige 4 pappadums heel laten en frituren. In 2 grote soepkommen Chinese-koolbladeren leggen en soep erin scheppen. Koriander en wat pappadumreepjes op soep strooien. Rest van reepjes en hele pappadums erbij geven.
2 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 - 25 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip Culinair maart 1997
vrijdag 30 maart 2018
Shiitakespiesjes met bleekselderij en kalkoen
SHIITAKESPIESJES MET BLEEKSELDERIJ EN KALKOEN
4 stukjes bleekselderij
zout
½ eetlepel fijngesneden bladselderij
1 theelepel kruidenmargarine
4 shiitakes
4 stukjes gerookte kalkoenfilet
4 Stukjes bleekselderij 2 minuten in water met zout koken. Uitgelekte stukjes met ½ eetlepel fijngesneden bladselderij bestrooien. In 1 theelepel kruidenmargarine 4 shiitakes even bakken. Aan 4 cocktailprikkers stukje bleekselderij, shiitake en stukje gerookte kalkoenfilet steken.
4 personen
voedingswaarde : 20 kcal p.p.
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Tip Culinair maart 1997
4 stukjes bleekselderij
zout
½ eetlepel fijngesneden bladselderij
1 theelepel kruidenmargarine
4 shiitakes
4 stukjes gerookte kalkoenfilet
4 Stukjes bleekselderij 2 minuten in water met zout koken. Uitgelekte stukjes met ½ eetlepel fijngesneden bladselderij bestrooien. In 1 theelepel kruidenmargarine 4 shiitakes even bakken. Aan 4 cocktailprikkers stukje bleekselderij, shiitake en stukje gerookte kalkoenfilet steken.
4 personen
voedingswaarde : 20 kcal p.p.
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Tip Culinair maart 1997
Curry van kalkoen met mango (Verre Oosten)
CURRY VAN KALKOEN MET MANGO
1 eetlepel olie
1 grote ui, fijngesneden
½ groene paprika, in blokjes
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel Indiase currypasta (Patak’s)
stuk citroenschil of sereh
1 eetlepel citroensap
2 deciliter kokosmelk
200 gram kalkoenfilet, in reepjes
200 gram mango (uit blik of vers), in reepjes
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels fijngesneden koriander of peterselie
zout
versgemalen peper
Olie verhitten en ui 3 minuten bakken. Paprika en knoflook toevoegen en 2 minuten omscheppend meebakken. Currypasta, citroenschil en -sap erdoor roeren, 2 minuten meebakken. Kokosmelk erbij schenken en aan de kook brengen. Kalkoen toevoegen en 10 minuten met deksel op pan laten stoven. Mango en crème fraîche toevoegen, goed doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Vlak voor serveren koriander erdoor roeren. Lekker met basmatirijst en gebakken uienringen.
2 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair maart 1997
1 eetlepel olie
1 grote ui, fijngesneden
½ groene paprika, in blokjes
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel Indiase currypasta (Patak’s)
stuk citroenschil of sereh
1 eetlepel citroensap
2 deciliter kokosmelk
200 gram kalkoenfilet, in reepjes
200 gram mango (uit blik of vers), in reepjes
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels fijngesneden koriander of peterselie
zout
versgemalen peper
Olie verhitten en ui 3 minuten bakken. Paprika en knoflook toevoegen en 2 minuten omscheppend meebakken. Currypasta, citroenschil en -sap erdoor roeren, 2 minuten meebakken. Kokosmelk erbij schenken en aan de kook brengen. Kalkoen toevoegen en 10 minuten met deksel op pan laten stoven. Mango en crème fraîche toevoegen, goed doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Vlak voor serveren koriander erdoor roeren. Lekker met basmatirijst en gebakken uienringen.
2 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair maart 1997
Afrikaanse stoofschotel met witte kool (Lesotho)
AFRIKAANSE STOOFSCHOTEL MET WITTE KOOL
1 grote ui, gesneden
1 theelepel kerriepoeder
300 gram aardappelen
300 gram witte kool
2 tomaten
peper
zout
olie om in te bakken
Aardappelen schillen en in blokjes snijden. Kool snipperen. Ui fruiten in hete olie. Kerriepoeder toevoegen en even meefruiten. Aardappelen met 3 deciliter water toevoegen en 5 minuten koken. Kool op de aardappelen scheppen en alles zo’n 10 minuten beetgaar koken. Tomaten in stukjes snijden, door het aardappelmengsel scheppen en nog een paar min. verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.
2 - 3 personen
land : Lesotho
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Odinieuws 1998/13 (25 maart 1998)
1 grote ui, gesneden
1 theelepel kerriepoeder
300 gram aardappelen
300 gram witte kool
2 tomaten
peper
zout
olie om in te bakken
Aardappelen schillen en in blokjes snijden. Kool snipperen. Ui fruiten in hete olie. Kerriepoeder toevoegen en even meefruiten. Aardappelen met 3 deciliter water toevoegen en 5 minuten koken. Kool op de aardappelen scheppen en alles zo’n 10 minuten beetgaar koken. Tomaten in stukjes snijden, door het aardappelmengsel scheppen en nog een paar min. verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.
2 - 3 personen
land : Lesotho
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Odinieuws 1998/13 (25 maart 1998)
Abonneren op:
Posts (Atom)