SPERZIEBONEN MET SESAMDRESSING
500 gram dunne sperziebonen
3 eetlepels sesamzaad
4 centimeter gemberwortel
2 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepel mirin (Japanse rijstwijn) of medium dry sherry
3 theelepels suiker
(grof) zeezout
(versgemalen) peper
Maak de sperziebonen schoon. Kook ze in ruim kokend water in 8 minuten beetgaar.
Rooster het sesamzaad in een koekenpan goudbruin. Schil de gemberwortel en snijd hem grof.
Pureer in de keukenmachine of met een blender en sausje van 2/3 van het sesamzaad, de gember, sojasaus, mirin, suiker, zout en peper.
Leg de sperziebonen op een schaal en bestrooi ze met zeezout. Schenk de saus erover en strooi het achtergehouden sesamzaad eroverheen.
4 personen
voedingswaarde : 133 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gebied : Japan
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Oosters koken snel & lekker : 80 recepten voor elke dag uit de keukens van Thailand, China, Indonesië, India, Vietnam en Japan / Jeanine Schreuders, Marijke Sterk
woensdag 15 juli 2020
Wandu Kong Chunyua (Korea)
WANDU KONG CHUNYUA (SPERZIEBOONSPIEZEN IN EIERBESLAG)
225 gram mager varkensvlees
24 sperziebonen
1 teentje knoflook
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel sesamzaad
zout
zwarte peper
2 eetlepels bloem
2 eieren
2 theelepels maisolie
Snijd het vlees in repen van 7½ centimeter lang en 1 centimeter breed. Hak de sperziebonen in stukken van 7½ centimeter lang. Pers de knoflook en meng met de sesamolie, het sesamzaad, zout en peper in een kom. Leg de bonen en het vlees erin en meng totdat alle kanten van het vlees en de bonen met saus bedekt zijn.
Rijg per reep varkensvlees 2 sperziebonen aan een spies en gebruik 3 repen vlees per spies. Bestrooi de spiezen aan beide kanten met bloem. Klop de eieren los.
Verhit de olie in een braadpan. Doop de spiezen in de eieren en bak ze aan beide zijden bruin in de zeer hete olie. De spiezen zijn klaar als de bonen makkelijk met een vork ingeprikt kunnen worden. De sperziebonen moeten wel knapperig blijven.
Voor 3 spiezen
gebied : Korea
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Koreaanse keuken / Hyun-Pong-Kim
225 gram mager varkensvlees
24 sperziebonen
1 teentje knoflook
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel sesamzaad
zout
zwarte peper
2 eetlepels bloem
2 eieren
2 theelepels maisolie
Snijd het vlees in repen van 7½ centimeter lang en 1 centimeter breed. Hak de sperziebonen in stukken van 7½ centimeter lang. Pers de knoflook en meng met de sesamolie, het sesamzaad, zout en peper in een kom. Leg de bonen en het vlees erin en meng totdat alle kanten van het vlees en de bonen met saus bedekt zijn.
Rijg per reep varkensvlees 2 sperziebonen aan een spies en gebruik 3 repen vlees per spies. Bestrooi de spiezen aan beide kanten met bloem. Klop de eieren los.
Verhit de olie in een braadpan. Doop de spiezen in de eieren en bak ze aan beide zijden bruin in de zeer hete olie. De spiezen zijn klaar als de bonen makkelijk met een vork ingeprikt kunnen worden. De sperziebonen moeten wel knapperig blijven.
Voor 3 spiezen
gebied : Korea
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Koreaanse keuken / Hyun-Pong-Kim
Abonneren op:
Posts (Atom)