SPERZIEBONEN MET SESAMDRESSING
500 gram dunne sperziebonen
3 eetlepels sesamzaad
4 centimeter gemberwortel
2 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepel mirin (Japanse rijstwijn) of medium dry sherry
3 theelepels suiker
(grof) zeezout
(versgemalen) peper
Maak de sperziebonen schoon. Kook ze in ruim kokend water in 8 minuten beetgaar.
Rooster het sesamzaad in een koekenpan goudbruin. Schil de gemberwortel en snijd hem grof.
Pureer in de keukenmachine of met een blender en sausje van 2/3 van het sesamzaad, de gember, sojasaus, mirin, suiker, zout en peper.
Leg de sperziebonen op een schaal en bestrooi ze met zeezout. Schenk de saus erover en strooi het achtergehouden sesamzaad eroverheen.
4 personen
voedingswaarde : 133 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gebied : Japan
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Oosters koken snel & lekker : 80 recepten voor elke dag uit de keukens van Thailand, China, Indonesië, India, Vietnam en Japan / Jeanine Schreuders, Marijke Sterk
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten