woensdag 15 juli 2020

Wandu Kong Chunyua (Korea)

WANDU KONG CHUNYUA (SPERZIEBOONSPIEZEN IN EIERBESLAG)

225 gram mager varkensvlees
24 sperziebonen
1 teentje knoflook
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel sesamzaad
zout
zwarte peper
2 eetlepels bloem
2 eieren
2 theelepels maisolie


Snijd het vlees in repen van 7½ centimeter lang en 1 centimeter breed. Hak de sperziebonen in stukken van 7½ centimeter lang. Pers de knoflook en meng met de sesamolie, het sesamzaad, zout en peper in een kom. Leg de bonen en het vlees erin en meng totdat alle kanten van het vlees en de bonen met saus bedekt zijn.
Rijg per reep varkensvlees 2 sperziebonen aan een spies en gebruik 3 repen vlees per spies. Bestrooi de spiezen aan beide kanten met bloem. Klop de eieren los.
Verhit de olie in een braadpan. Doop de spiezen in de eieren en bak ze aan beide zijden bruin in de zeer hete olie. De spiezen zijn klaar als de bonen makkelijk met een vork ingeprikt kunnen worden. De sperziebonen moeten wel knapperig blijven.

Voor 3 spiezen

gebied : Korea
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Koreaanse keuken / Hyun-Pong-Kim

Geen opmerkingen: