donderdag 19 januari 2017

Picadillo (Mexico)

PICADILLO (KRUIDIGE SAUS MET RUNDERGEHAKT)

25 gram reuzel
1 middelgrote ui, gehakt
700 gram rundergehakt
400 gram tomaten uit blik, met hun sap
175 gram tomatenpuree
75 gram rozijnen
2 eetlepels rode wijnazijn
1 tot 6 theelepels chilipoeder
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel suiker
een snufje gemalen kruidnagel
1 tot 3 jalapeño pepers of Spaanse pepertjes, ontzaad en fijngehakt


Smelt de reuzel in een grote pan en bak er de ui 5 minuten in. Draai het vuur hoger, doe het rundergehakt in de pan en laat het onder af en toe omscheppen bruin bakken. Voeg de rest van de ingrediënten behalve de pepers toe en laat alles zonder deksel 1½ uur sudderen. Voeg pas dan de gehakte pepers toe.
Gebruik in Tamales, Tacos, Burritos en in Chiles en Nogada.

4 personen

gebied : Mexico
gerechtsoort : saus

bron : Mexico : de landelijke keuken / Carolyn Dehnel