donderdag 24 maart 2016

Gehakt met witte bonen

GEHAKT MET WITTE BONEN

100 gram rookspek in dobbelsteentjes
300 gram gehakt
2 grote uien, in ringen gesneden
2 potten witte bonen in tomatensaus


Bak de spekblokjes uit en voeg het gehakt toe. Doe de ringen ui erbij, fruit ze even mee en roer de witte bonen in tomatensaus erdoor. Laat alles even doorwarmen en serveer het gerecht met komkommersla.
Tip 1: U kunt ook 1 pot witte bonen nemen en stokbrood bij het gerecht serveren.
Tip 2: Gebruik bruine of rode bonen en barbecuesaus.

4 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen maart / april 1992

Kipsalade met spinazie

KIPSALADE MET SPINAZIE

150 gram (wilde) spinazie
1 blikje mandarijntjes (à 350 gram)
300 gram gerookte of gekookte kipfilet
100 gram walnoten
100 gram rookspek
2 eetlepels (olijf)olie
3 eetlepels (appel)azijn
zout
vers gemalen peper
½ theelepel mosterdpoeder of 1 theelepel fijne mosterd
1 theelepel poedersuiker
1 eetlepel mandarijnensap
1½ eetlepel spekvet
10 sprietjes bieslook


Maak de spinazie schoon, was deze en sla hem goed droog. Leg de bladeren in een grote kom. Laat de mandarijntjes goed uitlekken. Bewaar 1 eetlepel van het sap. Voeg de mandarijntjes toe aan de spinazie. Snijd de gerookte of gekookte kip in luciferreepjes en doe ze ook in de kom. Halveer de walnoten en voeg ze toe. Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak het uit in een koekenpan. Voeg de afgekoelde spekjes toe. Meng in een pannetje de olijfolie, (appel)azijn, zout, peper, mosterdpoeder, poedersuiker en mandarijnensap. Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer het goed door en voeg het spekvet toe. Schenk de dressing uit over de salade. Schep de salade voorzichtig door. Knip de bieslook fijn, strooi deze over de salade en serveer direct.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen maart / april 1992