woensdag 2 september 2015

Romige avocadosoep met garnalen

ROMIGE AVOCADOSOEP MET GARNALEN

3 eetlepels olijfolie
4 sjalotten, gesnipperd
2 rijpe avocado’s, gehalveerd
700 milliliter kippenbouillon
handje peterselie, fijngehakt
200 gram (Hollandse) garnalen


Verhit de olie en bak hierin de sjalotten glazig. Schep de sjalotten, het vruchtvlees van de avocado, de bouillon, peterselie, zout en peper in een blender en mix tot een romig geheel. Verwarm de soep 6 minuten op een lage stand (niet laten koken) en meng de helft van de garnalen erdoor. Verdeel de soep over 4 kommen, bestrooi eventueel met extra peterselie en leg de rest van de garnalen erop.

4 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen september 2015

Mediterrane courgette-paprikaspiesjes (Middellandse Zeegebied)

MEDITERRANE COURGETTE-PAPRIKASPIESJES

3 paprika’s (rood, groen en geel), in stukjes
1 courgette, in dikke plakken
2 rode uien, in partjes
½ bosje peterselie, fijngehakt
2 grote teentjes knoflook, geperst
rasp en sap van ½ citroen
100 milliliter olijfolie


Rijg de groenten om en om aan spiesen. Roer peterselie, knoflook, citroenrasp en –sap door de olie en bestrijk de spiesjes ermee. Bestrooi met zout en peper. Rooster de spiesen 10 minuten in een grillpan op middelhoge stand of op de barbecue. Lekker met salsa verde.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied: Middenlandse Zeegebied
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Boodschappen september 2015

Aardappelsalade met bleekselderij, kappertjes en sinaasappeldressing

AARDAPPELSALADE MET BLEEKSELDERIJ, KAPPERTJES EN SINAASAPPELDRESSING

500 gram krieltjes met schil
rasp en sap van 1 sinaasappel
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels azijn
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel gedroogde oregano
2 stengels bleekselderij, in dunne boogjes
1 bosje bieslook, fijngehakt
2 eetlepels kappertjes
25 gram ijsbergsla, gescheurd
25 gram rucola


Kook de krieltjes in de schil in 15 minuten gaar in water met zout. Klop een dressing van 2 eetlepels sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, olie, azijn, knoflook en oregano. Schep de krieltjes, bleekselderij, bieslook, kappertjes, sla, rucola en dressing door elkaar tot alle ingrediënten goed bedekt zijn met de dressing.

4 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Boodschappen september 2015

Couscous-coleslaw

COUSCOUS-COLESLAW

¼ witte kool, dun geschaafd
1 winterwortel, geschild en grof geraspt
5 radijsjes, in dunne plakjes
2 lente- / bosuitjes, fijngehakt
1 bosje verse koriander, fijngehakt
150 gram bereide couscous, afgekoeld

DRESSING
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels honing
1 teentje knoflook, geperst
4 eetlepels olijfolie


Schep alle groenten en koriander door de couscous. Klop de mosterd, azijn, honing, knoflook en olie tot een dressing en giet over de salade.

6 personen

voedingswaarde : 130 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Boodschappen september 2015

Mosselen van de barbecue met kruidenboter

MOSSELEN VAN DE BARBECUE MET KRUIDENBOTER

100 gram boter
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngehakte bieslook
1 kilogram mosselen
2 citroenen, gehalveerd


Smelt de boter en roer de kruiden erdoor. Spoel de mosselen schoon en leg ze met de halve citroenen in een hete grillpan of op het rooster van de barbecue. Rooster de mosselen 5 minuten tot ze opengaan. Keer tussendoor om. Gooi de mosselen die niet open zijn gegaan weg. Leg de mosselen op een platte schaal en schenk de peterselieboter erover.

4 personen

voedingswaarde : 260 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : hapje of voorgerecht

bron : Boodschappen september 2015