vrijdag 24 februari 2023

Sayur Goren (Maleisië)

SAYUR GORENG (SNELLE ROERBAKSCHOTEL MET BLOEMKOOL EN BROCCOLI)

Dit is een supersnel roerbakgerecht met kurkuma, sojasaus en chilivlokken als smaakmakers. Als je niet van chilivlokken houdt, kun je er ook wat zwarte peper overheen malen om de groente pittiger te maken. Groente als broccoli en bloemkool kun je het best op hoog vuur bakken – op die manier blijven ze lekker knapperig vanbinnen.

1 theelepel gemalen kurkuma
3 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel plantaardige olie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
150 gram bloemkool, in kleine stukken gesneden
150 gram broccoli, in kleine stukken gesneden
100 gram wortel, in de lengte gehalveerd en in schuine stukjes van ½ centimeter gesneden
½ theelepel chilivlokken


Doe de kurkuma en sojasaus in een kleine kom en meng met 50 milliliter water.
Verhit een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Doe de olie erbij, bak de knoflook goudbruin en voeg de bloemkool, broccoli en wortel toe. Bak 1 minuut en doe dan het mengsel uit de kom erbij.
Bak 2 minuten terwijl je er een keer of twee doorheen roert. Schep alles op een serveerbord en strooi de chilivlokken eroverheen. Serveer meteen.

2 - 3 personen

gebied : Maleisië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Magisch Maleisisch : Recepten uit de verrukkelijke Maleisische keuken / Norman Musa