donderdag 11 januari 2018

Aardappelomelet met walnoten

AARDAPPELOMELET MET WALNOTEN

4 (scharrel)eieren
1 deciliter melk
2 theelepels bieslook
3 eetlepels salsa ketchup (Heinz)
zout
(versgemalen) zwarte peper
45 gram walnoten
750 gram aardappelpartjes
3 eetlepels boter of margarine
2 teentjes knoflook


In kom eieren met melk, bieslook, ketchup zout en peper loskloppen. Walnoten iets fijnhakken. Aardappelpartjes halveren. In grote koekenpan boter verhitten en aardappelpartjes 5 minuten bakken, af en toe omscheppen. Knoflook pellen, erboven uitpersen en 1 minuut meebakken. Eiermengsel en walnoten toevoegen en afgedekt 10 minuten zachtjes bakken. Omelet voorzichtig op deksel laten glijden en omgekeerd terug in pan laten glijden. Afgedekt nog 5 minuten zachtjes bakken.
Serveren met roergebakken groene kool.

4 personen

voedingswaarde : 365 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Allerhande januari 1996