zaterdag 29 juli 2017

Spitskool-noedelsalade met gebakken panir en zonnebloemdressing

SPITSKOOL-NOEDELSALADE MET GEBAKKEN PANIR EN ZONNEBLOEMDRESSING

1 blok panir naturel (250 gram)
cayennepeper
2 eetlepels zonnebloempitten
3 eetlepels zonnebloempasta
5 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels witte balsamicoazijn
200 gram noedels
400 gram spitskool, in dunne repen
2 bosuitjes, in ringetjes
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd


Snijd de panir in blokjes en bestrooi ze met zout en cayennepeper. Laat dit even intrekken. Verhit een koekenpan en rooster de zonnebloempitten goudbruin. Schud ze op een bord. Roer in een kommetje de zonnebloempasta los met 3 eetlepels water. Roer 3 eetlepels olie en de azijn erdoor en breng op smaak met cayennepeper en zout. Week de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in en ruime kom de spitskool met de bosui, de tomaatjes, de afgespoelde noedels en 2 eetlepels van de dressing. Laat dit ook even staan. Verhit de resterende 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de blokjes panir goudbruin. Verdeel de salade en blokjes gebakken panir over 4 borden. Lepel de saus erover en garneer de salade met geroosterde zonnebloempitten.

4 personen

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Smaakmakend najaar 2012