COURGETTE MET CHAMPIGNONS
½ ui
½ citroen
1 bakje champignons (250 gram)
1 courgette (300 gram)
1 eetlepel boter of margarine
1 teentje knoflook
1 theelepel tijm
½ theelepel paprikapoeder
1 theelepel bouillonpoeder
versgemalen peper
Ui pellen en snipperen. Van citroen 1 plakje afsnijden. Rest uitpersen. Champignons wassen en grote halveren. Besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. Courgette wassen en kroontje verwijderen. In stukjes snijden.
In pan boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: champignons, courgette, tijm, paprikapoeder en bouillonpoeder. 3 Minuten zachtjes bakken. Met deksel op pan courgette met champignons in 5 minuten gaarstoven. Op smaak brengen met bouillonpoeder en peper. Overdoen in schaal. Garneren met plakje citroen.
2 personen
voedingswaarde : 85 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip september 1984
maandag 7 september 2020
Gekruide appelmoes
GEKRUIDE APPELMOES
1 kilogram moesappelen
4 eetlepels witte wijn of appelsap
1 kaneelstokje
2 theelepels gemberpoeder of schijfje verse gemberwortel
4 - 5 kruidnagels
schil van 1 sinaasappel
schil van 1 citroen
80 gram suiker
Schil de appelen, snijd ze in vieren en zet ze op met alle ingrediënten, behalve de suiker. Laat de appelen zonder roeren zachtjes koken tot ze zacht zijn (10 minuten). Roer de appelen fijn en maak de moes op smaak af met de suiker. Verwijder voor het serveren het kaneelstokje, (de gemberwortel,) de kruidnagels en de schil van de sinaasappel en de citroen.
4 personen
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Boodschappen september / oktober 1991
1 kilogram moesappelen
4 eetlepels witte wijn of appelsap
1 kaneelstokje
2 theelepels gemberpoeder of schijfje verse gemberwortel
4 - 5 kruidnagels
schil van 1 sinaasappel
schil van 1 citroen
80 gram suiker
Schil de appelen, snijd ze in vieren en zet ze op met alle ingrediënten, behalve de suiker. Laat de appelen zonder roeren zachtjes koken tot ze zacht zijn (10 minuten). Roer de appelen fijn en maak de moes op smaak af met de suiker. Verwijder voor het serveren het kaneelstokje, (de gemberwortel,) de kruidnagels en de schil van de sinaasappel en de citroen.
4 personen
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Boodschappen september / oktober 1991
Basisrecept appelmoes
BASISRECEPT APPELMOES
1½ kilogram moesappelen
1 deciliter water
130 gram suiker
iets citroensap
1 - 2 theelepels kaneel
Schil de appelen, snijd ze in vieren en zet ze op met het kokende water. Laat ze zonder roeren zachtjes koken tot ze zacht zijn (10 minuten). Roer de appelen dan fijn en breng de moes op smaak met de suiker, citroensap en/of kaneel.
Variaties:
• Neem sinaasappelsap in plaats van water.
• Voeg 40 gram rozijnen toe, verminder de suiker dan met 25 gram.
• Wrijf de appelmoes door een zeef en breng de moes daarna op smaak.
4 personen
voedingswaarde : 180 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Boodschappen september / oktober 1991
1½ kilogram moesappelen
1 deciliter water
130 gram suiker
iets citroensap
1 - 2 theelepels kaneel
Schil de appelen, snijd ze in vieren en zet ze op met het kokende water. Laat ze zonder roeren zachtjes koken tot ze zacht zijn (10 minuten). Roer de appelen dan fijn en breng de moes op smaak met de suiker, citroensap en/of kaneel.
Variaties:
• Neem sinaasappelsap in plaats van water.
• Voeg 40 gram rozijnen toe, verminder de suiker dan met 25 gram.
• Wrijf de appelmoes door een zeef en breng de moes daarna op smaak.
4 personen
voedingswaarde : 180 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Boodschappen september / oktober 1991
Abonneren op:
Posts (Atom)